Tizedik alkalommal szervez zarándoklatot Máriagyűdre a Pécsi Egyházmegye május 12-én. A zarándoklat célja az egyházmegyében élők hitének és keresztény identitásának megerősítése.

2009 óta minden év májusában zarándoklatot szerveznek a Pécsi Egyházmegyében Máriagyűdre. Az egyházmegye kiemelt kegyhelyén írásos dokumentumok tanúsága szerint a 17. század vége óta csodás gyógyulások és Mária-jelenések történtek. Az évszázadok során számtalan zarándok keresett vigasztalást, testi-lelki gyógyulást a máriagyűdi Szűzanyánál. A zarándoklatok ma is lehetőséget jelentenek az elcsendesedésre, a bizalom, a hit megerősítésére, a közösség építésére.   

Idén május 12-én lehet csatlakozni a nagyjából 25 km-es távot felölelő zarándoklathoz gyalogosan vagy biciklivel. A gyalogosok 6.30 órától gyülekeznek a Pécs határából Pogány felé vezető II. János Pál úton, a korábbi FEMA áruház parkolójában, de bárhol lehet csatlakozni a zarándokokhoz. A kerékpárosok a Székesegyházban 8.30 órakor kezdődő közös imádság után indulnak a kegyhelyre. A fontos információkat tartalmazó tájékoztató, az imaszándék-kártya és az egészségügyi kártya mellett a letölthető dokumentumok között idén szerepel egy olyan, elmélkedéseket, feladatokat, imádságokat tartalmazó anyag is, amely hétről-hétre segíti a zarándoklatra történő lelki felkészülést.

Forrás, fotók: Pécsi Egyházmegye

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen3704762

Jelenleg az oldalon

10
Online