Ha valaki most elmegy vásárolni primőr árut, de ha hagymát vagy burgonyát akar venni, akkor olyan magas árakkal találkozik, amit sok ember nem engedhet meg a magának. Pedig ilyenkor lenne igazán szükség  agrár országunk lakosságának a sok-sok vitaminra, zöldségre, gyümölcsre.

Szerkesztőségünkbe egy budapesti lakó küldte be a cikkben található képeket. Még azt is hozzáfűzte a képekhez, hogy ezek a legolcsóbb termékek voltak az adott zöldség esetében.

A cukor ára most is még csak 170 Ft körül mozog a multiknál. Egy kg kristálycukor előállításához kb. 7-8 kg cukorrépa kell, majd azt bizonyos technikai kezelésen átszűrni, szárítani, csomagolni…

A világpiaci árak ide vagy oda, akkor sem szabadna ennyire magasan lennie ezeknek a termékeknek – burgonya 379 Ft/kg, vöröshagyma 399 Ft/kg, egy csomó sárgarépa 599 Ft, de még az 599 Ft-os paradicsomnak se.

Ha összevetjük a cukor 170 Ft/kg-os árával, akkor a burgonyának kb. 23 Ft-ért, vagy kevesebbért kellene lennie, de a hagymának is e körül kellene lennie.

Magyarország alapvetően agrár ország. Nem akarunk visszamutogatni, de a szocialista szféra ennél jobban figyelt a nemzeti ellátásra. Tervgazdálkodásában figyelt lakossági ellátásra. Nincs magyar termelő, akinek megérné, hogy krumplit termeljen a földjén, vagy hagymát, vagy akár paradicsomot, paprikát. A szentesiek előtt le a kalappal, hogy a mai napig tudták tartani a frontot és a külföldinél még most is olcsóbban adják áruikat, amit a melegágyakban termelnek… de hol vannak a többiek?

Vagy már tényleg nincs magyar kézben magyar föld, vagy csak arra jó a föld haszonbérlet, hogy vadkapitalizmust játszanak jelenlegi földesuraink? Ez van, ha azt gondoljuk, hogy a külföldi azért jön hazánkba, azért vagyunk EU-s tagok, mert nekünk ez nagyon megéri.

Az elején megy a beetetés, aztán meg a lehúzás. Most már a lehúzás idejét éljük! Sajnos ezt észreveszi a magyar nemzet színe java és veszi a sátorfáját és külföldre távozik, ott kezd új életet… és vesz házat, lakást, családot alapít, és nem is igazán akar hazajönni, ha ott megtalálja a számítását.

Ezek után ne is csodálkozzon senki, ha apad újra a magyarság és csak külföldiek betelepítésével a cigányság magas szülési rátájával marad csak fent a „statisztikai” 10 milliós ország.

Talán érdemes megnézni a „A Nagybereki Állami Gazdaság után” című filmet is, hogy a magyar nemzet negyedik legnagyobb gazdaságát a mai napig 10F/ha/év bérlik (77.500 Ft-ot csengetnek be a magyar kasszába évente!) és tulajdonképpen tulajdonosi jogokat gyakorolnak. Egyfajta alibi gazdálkodást folytatnak, - véleményünk szerint - a földalapú támogatásokért.

A történészek szerint Mátyás király óra – talán Tisza István – nem igazán volt a magyar nemzetnek jó vezetője. Reméljük egyszer ez változni fog…