Országszerte közös programra hívják hétvégén Magyarország kisüzemi sörfőzdéi a sörök világa iránt érdeklődőket. A Nyitott Főzdék Napján Budapesten és tíz megyében több mint két tucat magyar sörfőzdénél várják ingyenes programokkal a vendégeket, egyebek mellett Baranya megyében is!

A Nyitott Főzdék Napja kezdeményezés célja, hogy a fogyasztók megismerkedjenek a környékükön működő kisüzemi sörfőzdékkel, illetve megismerjék az általuk készített sörtípusokat is. Knap Gábor, a Beerporn.hu sörmagazin főszerkesztője, a Nyitott Főzdék Napja főszervezője elmondta, hogy minden, a programban résztvevő sörfőzde lehetőséget biztosít arra, hogy a látogatók bejárják az üzemet, megismerjék a sörkészítés során használt alapanyagokat, illetve megkóstolhassák a frissen készülő főzeteket is.

Baranya megyében a pécsi SteamCraft Brewery várja az érdeklődőket szombaton. A 2017-ben indult sörfőzde a Nagyhídi út 7. szám alatt működik, és főleg felsőerjesztésű söröket készít. Kínálatukban az IPA, a stout, az amerikai búzasör, az APA és gyümölcsös sörök is.

A Nyitott Főzdék Napja keretében bemutatják a főzdét, lehetőség lesz beszélgetni a sörfőzővel, mindezt természetesen kóstolóval egybekötve. Közben pedig a SteamCraft Bisztró várja majd kézműves hamburgerekkel a látogatókat.

Főzdetúrák során ötféle sört kóstolhatnak meg a résztvevők. A túrák 15 és 17 órakor indulnak.

A Nyitott Főzdék Napja programjain a részvétel ingyenes, a fogyasztásért, illetve a kóstolókkal egybekötött főzdelátogatásért kell fizetni. A szervezők kérik a látogatókat, hogy tartsák be a hatályos járványvédelmi intézkedéseket! A résztvevő sörfőzdék listája a nyitottfozdeknapja.hu oldalon érhető el.

Forrás: beerporn.hu