A tehetség kiemelkedik környezetéből, utat tör magának és a legkülönbözőbb formákban nyilvánul meg. A tehetséggondozás egyik legfontosabb helyszíne az iskola, a „DDC a Tehetségekért” ösztöndíj pedig ösztönzi a tanulókat képességeik továbbfejlesztésére és kitűzött céljaik megvalósítására.

Az ösztöndíjprogram Beremenden a 2010/2011-es tanévtől kezdve sikeresen működik, november 15-én pedig kihirdették az idei év díjazottait. 

Hazánk egyik meghatározó építőanyag gyártója, a Duna-Dráva Cement Kft. a Váci és a Beremendi Cementgyárainak környezetéért több évtizede vállal aktívan felelősséget. Nem csupán a természeti értékek megóvására hívja fel a figyelmet zöld programjaival, hanem a tehetséges helyi iskolások támogatására is kiemelt figyelmet fordít.
A „DDC a Tehetségekért” ösztöndíjprogram idei fordulójában a beérkezett pályázatok feldolgozását követően a kuratórium Beremenden 50 ösztöndíjat osztott ki, 39 általános iskolás- és 11 középiskolás diák részére.

Az ösztöndíj tíz hónapon keresztül tartó folyamatos anyagi elismerést jelent, az általános iskolások havonta 8 000 forintot, míg a középiskolások 10 000 forintot kapnak tehetségük kibontakoztatásához. Az ösztöndíj korábbi nyertesei közül többen - folyamatos, elkötelezett munkájuk elismeréseként - újra elnyerték a támogatást. Az elmúlt időszak tehetségeivel egy kisfilmen keresztül is megismerkedhetnek.

A Duna-Dráva Cement Kft. Ifjúsági és Innovációs Alapítvány munkájának fontosságát fémjelzik a folyamatos visszajelzések a támogatott diákok eredményeiről, a választott pályájukon elért előrelépésükről. A „Duna-Dráva a Tehetségekért” ösztöndíj program keretében Vácon a 2005/2006-os, Beremenden pedig a 2010/2011-es tanévtől kezdődően a vállalat összesen 63 millió forinttal támogatott több mint kilencszáz tehetséges tanulót.