Bekerült a pénzügyileg legmegbízhatóbb hazai cégek szűk elitjébe a komlói Anderson Group. Az ügyfélszolgálati feladatokkal foglalkozó vállalkozás nem az egyetlen sikeres cég az elmúlt 20 évben teljes gazdasági profilváltáson átesett városban.

Mindössze a hazai cégek 1,75%-a rendelkezik azzal a tanúsítvánnyal, amelyet mostantól a komlói Anderson Group is magáénak mondhat. A Bisnode dupla A kategóriás elismerése azt igazolja, hogy egy adott vállalkozás pénzügyi stabilitása kiemelkedő és az üzleti partnereknek nem kell aggódniuk a számláik kifizetése miatt. A többek között a NAV és más hatóságok hivatalos adatain alapuló minősítés már több évtizedes múltra tekint vissza Európa-szerte, ennek megfelelően ismert és elismert az üzleti világban.

Az Anderson sikere is bizonyítja, hogy egyre több kiemelkedő színvonalon dolgozó vállalkozás működik a városban. A bányászat megszűnése miatti szerkezetváltás következtében rengeteg új cég jött létre néhány évtizeddel ezelőtt, amelyek ma a város gazdaságának a gerincét adják. Működési területük a gépgyártástól az könnyűiparon át a kiszervezett irodai szolgáltatásokig terjed és több száz családnak adnak biztos megélhetést. A cégek megtelepedését az önkormányzat 2010 óta a saját munkahelyteremtési programjával is segíti: pénzzel, telephellyel vagy infrastruktúra-fejlesztéssel támogatja őket.

„Nagyon örülök az Anderson sikerének, ami visszaigazolja, érdemes befektetni vállalkozások Komlóra csábításába. A vállalat tavaly januárban kapott támogatást és egy használaton kívüli ingatlant, amiért cserébe 15 fő foglalkoztatását vállaltak. Most már 24 komlói dolgozik náluk és bővülni szeretnének tovább. A hozzájuk hasonló rugalmas és hatékony kis- és középvállalkozások jelentik a város gazdaságának és vele együtt az itt élőknek is a jövőjét” – értékelt Polics József polgármester.

Forrás: Komló Város Önkormányzata / andersongh.eu