Komló legidősebb polgárai közül nyolcat köszöntött idén az önkormányzat kerek születésnapjuk alkalmából, további hármat decemberben fognak meglátogatni a város képviselői. Valamennyien elmúltak kilencven évesek.

Hosszú évekre visszanyúló hagyomány az országban, hogy a polgármester, alpolgármester vagy képviselő személyesen köszönti fel kerek születési évfordulójukon a város legidősebb polgárait. Az idei évben különösen sok ilyen alkalom volt: eddig hét komlói és egy mánfai nyugdíjas vehetett át ajándékot az önkormányzattól, közülük ketten a 95. évüket töltötték be. További három látogatás már elő van készítve az év végéig.

Az ünnepeltek között volt a mecseki földtani és őslénytani kutatásaiért húsz évvel ezelőtt Pro Urbe díjjal kitüntetett dr. Bóna József, akit 90. születésnapján köszönthetett fel az önkormányzat.

„Az élhető város fogalma Komlón nem csak utakat és járdákat jelent, hanem egy olyan közösséget, aminek mindenki része, és amelynek tagjai törődnek egymással. Egy csokor virág és az ajándék apróságnak tűnhet, de mégis kifejezzük vele, hogy Komlón a legidősebbek sincsenek elfeledve, sok évtizedes munkájukért mindig hálásak leszünk” – foglalta össze Polics József polgármester.

Forrás: Komló Város Önkormányzata