Szombattól újra várja látogatóit a Pécsi Állatkert! Fontos, hogy az állatkerti látogatás ne csak élmény és kaland, de biztonságos is legyen! Óvjuk egymást az alábbi intézkedések betartásával!

A Pécsi Állatkert május 9-én, szombaton nyitja meg kapuit a látogatók előtt. Az alábbi rendelkezések május 9-étől visszavonásig érvényesek.

Az állatkert hétköznap 09 és 17 óra, szabad- és munkaszüneti napokon 09 és 19 óra között tart nyitva.

A látogatók a főbejáraton léphetnek be, várakozáskor kötelező betartani a 1,5 méteres védőtávolságot.

A parkolókból kizárólag a főútra merőleges rámpán keresztül lehetséges a belépés, a parkolóból felvezető oldalsó feljárót a távozók számára tartja fenn az állatkert. A két területet szalagkordon választja el.

Egy időben az állatkertben legfeljebb 400 fő tartózkodhat.

Látogatóinkat kérjük használjanak szájmaszkot, a belépő vendégeknek kötelező a kihelyezett kézfertőtlenítő használata és éljenek az érintés nélküli fizetés lehetőségével!

Az állatkert területén kötelező a 1,5 méteres védőtávolság betartása és tartózkodjanak a felületek érintésétől.

Az akvárium-terrárium felső szintje zárva tart, az alsó szinten meghatározott menetirányban lehet közlekedni.

A csimpánzház és oroszlánház zárva tart.

A krokodilházban és az állatsimogatóban egyszerre 6 fő tartózkodhat, a vízilóházban kötelező haladási irányt kérjük betartani!

A mosdókban minden esetben 1 fő tartózkodhat egyszerre.

Az éttermek, szolgáltatók nyitva tartanak. A büfékben, teraszokon kötelező a 1,5 méteres védőtávolság betartása, zárt térben a fogyasztás nem engedélyezett.

A Pécsi Állatkert a teljesáru egyéni belépők árából 10%, a kombinált (családi) belépők árából 5% kedvezményt biztosít az intézkedés visszavonásáig.

Forrás, fotók: pecszoo