Óriásbábokkal, fényfestéssel, nyári színházzal és koncertekkel is várja az érdeklődőket a Múzeum utca plusz; a Pécs nyári idegenforgalmának élénkítésére életre hívott programsorozatra augusztus 7. és 16. között kerül sor a város Káptalan utcájában.

Az önkormányzat és Pécs kulturális, turisztikai szereplőinek együttműködésében tervezett események között lesz olvasóliget, múzeumkerti és középkori pincében vezetett séta, ősmaradványokról, török hódoltság kori fegyverekről szóló ismeretterjesztő előadás, valamint kézműves foglalkozás - olvasható a polgármesteri hivatalnak az MTI-hez szerdán eljuttatott tájékoztatójában.  

Kiemelték, hogy a látogatókat művészekkel folytatott beszélgetésekre, Baranyában tevékenykedő képző- és iparművészek, formatervezők, designerek termékeinek piacára, mini ásatásra, törökkávé- és lepénykóstolásra invitálják, a gyermekeknek játszóházzal, arcfestéssel, bohócműsorral kedveskednek.  

A helyi gasztronómia kiválóságait a Pécsi Szelet elnevezésű rendezvény sorakoztatja fel, örömzene lesz a Band of StreetS tolmácsolásában, táncház a Vizin zenekarral, emellett sör- és borudvar nyílik, esténként a júliusban elmaradt Fényfesztivált pótolva fénnyel fonják körbe a Káptalan utca épületeit és fáit.  

A 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa program keretében megújult, Múzeum utcának is nevezett pécsi Káptalan utca a baranyai megyeszékhely múzeumi életének központja. Olyan jelentős múzeumok találhatók itt, mint a Victor Vasarely Múzeum, a Modern Magyar Képtár, az Amerigo Tot Múzeum, a Martyn Ferenc Múzeum, a Zsolnay Múzeum, a Schaár Erzsébet: "Utca", a Reneszánsz Kőtár, vagy a Mecseki Bányászati Múzeum.

Forrás: MTI