Május elsejével megszűnt a városi televízió működése, amivel párhuzamosan az interneten található, eddig ingyenesen böngészhető videó archívum is elérhetetlenné vált. Azonban a városlakók a jelek szerint arra igényt tartanának.

A komlomedia.hu oldalon a videó archívumok megtekintésének számlálója 24.044.000 nézettségen állt, amikor az elérése lezárult. Ma – egy hónappal később - ez a számláló 24. 755.000-n áll. Ebből látszik, hogy 711.000-en próbáltak videót nézni az oldalon. Ez nagyon nagy szám és azt tükrözi, hogy közkedvelt volt az oldal, sokan látogatták.

Úgy gondoljuk, hogy ez a szám folyamatosan csökkenni fog, bár elérhetőek a videók leírásai, keresni is ugyanúgy lehet a videók között, csak megnézni nem tudja senki.

A város polgármestere Polics József megkereste Magyar Ferencet azzal, hogy az archív anyagát  megvásárolná az önkormányzat.

Magyar Ferenc kérdésünkre elmondta, hogy nagyon szívesen átadja a teljes állományt, de ennek előkészítése még időt vesz igénybe.

Az archívumot teljesen önerőből hozta létre, annak ingyenes elérhetőségét 10 éven át biztosította a komlomedia.hu webes felületen. Az archívum lezárásáig  9699 darab (1894 órányi) vágott és szerkesztett videó került digitalizálásra és archiválásra 1994 novemberétől kezdődően, ami a város múltjának és kultúrájának elengedhetetlen része. Ezen felül megtalálhatóak országos jelentőségű felvételek is, melyek közös nemzeti értékünk részei.

Sajnos a város az ország egyik legrégebbi helyi televízióját veszítette el, és a hiányát azóta sem pótolta semmi.  Erről az időszakról nem lesznek archív videofelvételek, amit az utókor nemzedéke emlékként elérhet a város mindennapi életéről.

A tulajdonos fentieket figyelembe véve, szakértő és jogi képviselő tanácsa után teszi meg ajánlatát a városnak.

Azt, hogy az eddigi videó archívum hogyan és milyen formában lesz újra elérhető, azt a város vezetése dönti el. Kérjük szíves türelmüket!