Ma, szeptember 2-án 70 éves lett Komló mint város, ennek az ünnepségsorozatnak egyik állomása a mai Nagyrét utcai útszakasz ünnepélyes átadása.

Az avatást Polics József szavai nyitották meg, melyen jelen volt Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, Dr. Hoppál Péter Komló országgyűlési képviselője, Kispál László alpolgármester és a KÖT több képviselője.

– Úgy gondolom, hogy a körtvélyesi városrész és Komló szempontjából egy meghatározó útszakasz átadására kerül ma sor – kezdte beszédét a polgármester. A legfiatalabb városrészünk eddig zsáktelepülésrészként működött, most ennek a közel 800 méter útnak köszönhetően ez megszűnik, az utat bekapcsoljuk a helyi tömegközlekedésbe. Ezeken a területeken a foglalkoztatási problémákon próbálunk segíteni. Az itt található telkeket kedvezményes áron, a munkahelyteremtés érdekében adtuk el. A felső tizenegy összközműves ingatlanból már kilenc talált gazdára.

Pogácsás Tibor államtitkár a vidék adottságait méltatta, bízva abban, hogy az itt élők a világ változása ellenére értékelik. A régi tradicionális, klasszikus bányászvárosnak kell teljes mértékben átalakulnia, ami rengeteg személyes élettragédiával jár. Az önkormányzat, kormányzat  feladata, hogy ezeket a hatásokat tompítsa. Jól látszik a városon az itt élő emberek élni akarása, munkabírása, Komló leküzdi azt a hátrányt amelyet örökölt.

– Az útfejlesztés mindig az alap ahhoz, hogy egy gazdasági fejlődés meginduljon. Minden megyei jogú város gyorsforgalmi út összeköttetéssel fog rendelkezni egy éven belül, ami magához vonzza a gazdaság szereplőit. A kormány azon dolgozik, hogy például Baranyában, ahol a vállalkozók nem annyira aktívak, ide irányítsa a nagybefektetőket.

– Azt gondolom, Komló ügyesen gazdálkodik, mert bár szűkösek a forrásai, de jól átgondolt programmal és elképzelésekkel rendelkezik. A kormányzat folyamatosan tudja a várost támogatni – fejtette ki az államtitkár.

– Az útfejlesztés egy origó, egy fundamentum ahhoz, hogy a fejlődés elinduljon – vette át a szót Dr. Hoppál Péter. Az új út mellett épült közvilágítás, csapadékvíz elvezető rendszer, ivóvíz-, szennyvíz-, földgázvezeték-rendszer és elektromos hálózat. Ezen a helyen másfél évvel ezelőtt parlag virított, most pedig tizennégy iparteleknek ad megközelítési lehetőséget, ezáltal a város gazdasági ütőerévé vált 410 millió forintos támogatásból.

Az ünnepélyes szalagátvágás után egy régi tradíciót felelevenítve Polics József Hoppál Péterrel közösen egy komlói sörrel töltött söröshordót gurított az új úton hagyományteremtő céllal a következő beruházások sikerére.