A június 23-áról 24-ére virradó éjszaka egy szűk nemzedék óta már nem csak a nyári napforduló ünnepe, Szent Iván napjának előestéje, a Szentivánéj, melybe még William Shakespeare is varázslatos szerelmi kalamajkát álmodott. Idén 16. alkalommal ezen az éjszakán megnyílnak a múzeumok kapui, és csaknem ezernél több program közül választhat az évről-évre népesebb, csaknem félmillió álmatlan érdeklődő és látogató.

Komlón is izgalmas programmal és esti nyitvatartással várja az érdeklődőket a József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény.

Június 23-án 18.00-22.00 óráig Kis esti barangoló - egyénileg vagy akár tárlatvezetéssel lehetőség lesz bebarangolni a Komlói Helytörténeti és Természettudományi Gyűjtemény kiállításait.

21.00-22.30-ig Éjszakai kalandozás a múzeumban. 3-6 fős csoportok jelentkezését várják vetélkedőre, melynek során az intézmény gyűjteményeihez és kiállításaihoz kapcsolódó feladatok megoldása során barangolhatják be a játékosok a Komlói Helytörténeti és Természettudományi Gyűjteményt. A vetélkedő legjobbjai jutalomban részesülnek.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet.

Forrás: József Attila Városi Könyvtár