November 15-18 között a portugál főváros, Lisszabon ad otthont a szektorlabda világbajnokságnak. A magyar válogatottban Fülöp Elemér képviseli a DÖKE Komlót, nemcsak csapatban, hanem egyéniben is éremesélyesként.

A nyár közepéig tartó kvalifikációs sorozatban Fülöp Elemér eredményesen szerepelt, amely a kiírás szabályai értelmében, a magyar szektorlabda válogatott tagja lett, és selejtező nélkül indulhat egyéniben a világbajnoki döntőben.

Bízom abban, hogy az utóbbi versenyeken mutatott jó formában tudok játszani, és a kidolgozott helyzeteket jó arányban tudom értékesíteni. A válogatottban Románia a legfőbb rivális, tagjai nagyon sokat erősödtek a magyar bajnokságban. Egyéniben is a már jól ismert ellenfelekkel kell meg megmérkőzni, erős mezőnyben a pillanatnyi forma, a pályához való jobb alkalmazkodóképesség is számítani fog. Vb ezüstérmem már van, minimális célom a dobogóra kerülés, de természetesen a gyűjteményből hiányzó vb arany megszerzése a legmotiválóbb számomra – osztotta meg várakozásait Fülöp Elemér a DÖKE Komló edzése után.

Szakosztályunk tagjait büszkeséggel tölti el az, hogy rendszeresen vannak komlói játékosok a magyar válogatottban, illetve világversenyeken egyéniben is kiemelkedő sikereket érnek el játékostársaink. Örömmel tekintünk vissza Szendrey riói aranyára, Takács eb-bronzára, Fülöp vb-ezüstjére. A mostani versenyre jó esélyekkel utazik ki Fülöp, a bizakodásra az utóbbi időkben visszatérő kiváló forma ad okot. Jó körülményeket, felejthetetlen élményeket és eredményes játékot kívánunk Elemérnek! – tette hozzá Gyozsán Zoltán szakosztályvezető.

A világbajnokságra november 15 és 18 között kerül megrendezésre Lisszabonban, Portugália fővárosában. A szervezők jó érzékkel választottak helyszínt, mely nem más, mint a C.F. Belenenses portugál első osztályú csapat otthonául szolgáló Estadio do Restelo stadion csarnoka lesz – méltó hátteret adva a gombozók világversenyének. A korábbi hagyományoknak megfelelően a szektorlabda és a brazil szabályok alapján is külön verseny lesz.                               

Forrás: Gyozsán Zoltán