Szemben az első két körrel (14-14 pont), most kifejezetten jónak értékelhető 20 pontot szereztek a baranyai szektorlabdázók Szegeden. A dobogó legalsó fokától lévő távolság 5 pontra csökkent ezzel, ezt kell behozni októberben Komlón.

Az évek óta megszokott forgatókönyv szerint Szeged látta vendégül az élvonalbeli mezőnyt a szeptember közepi 3. fordulóban. A kiváló körülményeket kicsit beárnyékolta a pályák minőségének romlása. A DÖKE Komló jelenlegi legerősebb összeállításában, Szendrey, Fülöp, Trecskó, Major, Balla összeállításban állt az asztalok mellé.

Végre összeállt csapatunk játéka, ami abban nyilvánult meg, hogy a tabellán mögöttünk álló csapatok mindegyike ellen magabiztos győzelmet arattunk – ezzel a győzelmi számláló máris a 6-osra ugrott. Az idei évben eddig példátlan módon egyik rangadót sem sikerült megnyerni, az élen álló három csapat ellen nem sikerült átlépnünk az idén keletkezett árnyékunkat. Ez a forduló annyival volt jobb, mint az előzőek, hogy a Vasi GE és a Testvériség ellen is döntetlent értünk el, a Józsefvárostól most balszerencsés vereséget szenvedtünk, pozitívum, hogy csak ez az egy fiaskó volt ezen a játéknapon.
   
    Az NB I. élcsoportjának állása a 3. forduló után:

    1. Vasi GE             58 pont
    2. Józsefváros        57 pont
    3. Testvériség        53 pont
    4. DÖKE Komló        48 pont
    5. Kecskemét         40 pont

Reménykeltő volt ez a szereplés, sajnos vetélytársaink is szorgalmasan gyűjtögetik a pontokat, nem teszik meg azt a szívességet, hogy könnyebben befoghatók legyenek. Meglepetés, hogy a Vasi GE stabilan tartja vezető helyét, a címvédő Tesi pedig több pontot vesztett. Erős hajrára, talán még ezt a 20 pontot is meg kell toldani néhánnyal, mert 68 ponttal a tavalyi különlegesen izgalmas végjátékban nem lehetett dobogóra kerülni. Nincs más hátra, ki kell használni a haza pálya előnyét.  

Hédl Ferenc Emlékverseny – Fülöp győzelme mellett Trecskó és Major is érmes

A fordulót követő egyéni versenyre 43 fő nevezett, köztük volt NB I-es csapatunk mind az 5 tagja.. A csoportmérkőzések után 16 közé került Major, Trecskó, Fülöp és Szendrey is. Előbbi kettő a 9-16. helyért játszhatott tovább, utóbbi kettő egymás ellen döntötte el a továbbjutást – most Elemér szétlövéssel ment csak tovább.

Ez a formátum be is jött neki, egészen a döntőig menetelt döntetlenekkel és szétlövés győzelmekkel, ott azonban már nem bízott semmit sem a véletlenre, 3-0 arányban múlta felül Horváthot és megérdemelten vehette át a serleget. A II. osztályúak között jó szereplésével Trecskó ezüstérmet, Major bronzérmet szerzett. Az előző nap szerzett 20 ponttal és 3 serleggel a tarsolyban optimistán tekintenek a komlóiak az a hazai pályán megvívandó utolsó forduló nehéz feladatára.  

Forrás: Gyozsán Zoltán szakosztályvezető