A szokásos medrében indult a komlói vívók szezonja. Erőnléti alapozás augusztus végén, kezdő vívók érkezése, flashmob a vívás világnapján - idén a Zrínyi téren. Sőt, már két versenyen is túl vannak a Villa Complov SC pengeforgatói.

Szeptember 14-én B kategóriás felnőtt férfi kard viadalnak adott otthont Esztergom, ahol a komlóiakat Bondra Roland képviselte a 15 fős mezőnyben. Győzelmet nem sikerült neki a csoportkörben szereznie, majd 15-10 arányban alulmaradt a versenyt később megnyerő helyi ellenfelével szemben, így a 14. helyen végzett.

21-én a Nemzeti Sportcsarnokban rendeztek junior (U20) párbajtőr Magyar Kupa viadalt, ahol a férfiak 130 fős mezőnyében Sulyok Bálint (a képen a páston háttal) a 107. helyen végzett, miután hat csoportasszójából ötöt elveszített (bosszantó módon hármat is egy találattal), így nem jutott tovább.

Versenyzés terén újabb mérföldkőhöz érkezett a komlói vívás. A 14 éves működés során felnőtt egy négyfős csapat férfi párbajtőrben, akik most megmérettetik magukat a szeptember 28-án induló felnőtt Magyar Kupa sorozatban, ahol mind egyéniben mind csapatban pástra lépnek. A Magyar Kupa a legrangosabb hazai versenysorozat, minden klub legerősebbjeit nevezi, így világbajnokok által erősített mezőnyben versenyezhetnek a komlóiak.

Forrás, fotók: Villa Complov SC