A szektorlabda szakág egyéni versenyén Fülöp ezüst, Szendrey bronzérmet szerzett, ők ketten a válogatottban Európa bajnoki címet nyertek. Szendrey Trecskóval a párosban 2. lett, míg Pákai György Románia színeiben ezüstérmes.  

Szováta helyett Budapesten, mint megannyi sportágban, a szektorlabdában is 2020 helyett 2021-ben került megrendezésre a Szektorlabda Európa Bajnokság. Amilyen hirtelen döntés nyomán került az idei, ideiglenesnek nevezett versenynaptárba ez a viadal, olyan remekül sikerült a szervezőknek gyorsan, kiváló és méltó körülményeket teremteni a versenyzők, érdeklődők számára.  

A még 2019-ben és 2020 legelején megtartott kvalifikációs versenyek alapján a DÖKE Komló négy játékost képviselte az EB-n. Fülöp Elemér és Szendrey Tibor a magyar válogatott keretébe kerülve jogot szerzett az egyéniben való indulásra is, míg a párosban Trecskó János volt Tibor társa, hiszen ebben az összeállításban jutottak be a résztvevők közé. A komlói klub 1975 óta íródó történetében első alkalommal „légiósa”, Pákai György révén a román válogatottba is adott játékost, illetve Gyuri jogot szerzett az egyéniben és párosban való indulásra is.

Csapatban a magyar válogatott legyőzte az örök rivális román válogatottat. Elemér és Tibi jól játszott a 13-3-ra végződő döntőben, míg Gyuri a másik oldalon csapata legjobbja volt, ő szerezte a román csapat mindhárom pontját.

Egyéniben Fülöp és Szendrey is nagyon jól játszott, csoportjukból továbbjutottak, majd az elődöntőben egymás ellen szólította a sorsolás a pályához őket. Ezúttal Elemér bizonyult jobbnak, és jutott a döntőbe, ahol az EB meglepetését szállító Varga Ervin legyőzte, és Romániába vitte az egyéni EB-győztesnek járó serleget. Tibi a bronzmeccsen nagy küzdelemben szerezte meg a 3. helyett, nem érdemtelenül, a mindenki ellen esélyes Bottyán ellenében.

Párosban Tibi és Jani a döntőig menetelt, nagyon jól és eredményesen játszva, azonban a döntőben Magyar-Mártonfi kettősnek jött ki jobban a lépés – így a dobogó második fokára állhattak.

Szűk létszámú, de a legjobbakat felvonultató, színvonalas Európa Bajnokságon a DÖKE Komló szektorlabdásai a csapatarany mellett 4 érmet szereztek, ami igazán kitűnő szereplés, melyhez klubunk minden gratulált csapattagjainknak. Folytatás idén egyéni versenyekkel, melyek közül az októberi egyéni OB emelkedik ki.

Forrás: DÖKE