Az összes házi bekötés elkészült, ezzel lezárult az 1,1 milliárd forintos komlói csatornaberuházás hálózatfejlesztési szakasza. A projekt második eleme a szennyvíztelep korszerűsítése, ahol jelenleg is dolgozik a kivitelező.

Elsősorban a somági városrészt és a Templom tér környéki utcákat érintette a tavaly kezdődött nagyberuházás, amelynek elsődleges célja a korábban csatornázatlan lakóingatlanok bekötése volt a szennyvízelvezető-hálózatba. A gerincvezetékek tavaly év végéig az összes érintett utcában elkészültek, mostanra pedig a házi bekötések megépítésével is végzett a kivitelező. Az Európai Unió által támogatott, KEHOP-pályázatból finanszírozott bővítés számos otthon komfortfokozatát – és ezzel együtt az értékét is – emelte meg.

„Több mint száz bekötést építettünk ki a lakóházakhoz az érintett városrészekben, vagyis a Dugovics Titusz, a Bocskai, a Hunyadi és az Esze Tamás utcákban Somágon, továbbá a Kiss János, a Bajcsy-Zsilinszky és Sóstó utcákban. Ezeket mostanra használatba is vették a lakók. A projektnek köszönhetően a komlói ingatlanok 99,3%-a rá van kötve a csatornahálózatra, az itt élőknek többé nem lesz gondja az emésztőgödrök rendszeres ürítésével” – nyilatkozta Polics József polgármester.

Az összesen 1,1 milliárd forintos összköltségvetésű projekt második része a szennyvíztelep korszerűsítése és átalakítása. Itt jelenleg is folyik a munka, a befejezés a próbaüzemmel együtt pedig a tervek szerint csak a 2020-as év januárjára várható.

Forrás: Komló város Önkormányzat