Ezen a hétvégén, 2018. november 10-én (szombaton) ADOMÁNYGYŰJTÉST szervez a Komlói Állatvédő Egyesület mentett és rászoruló állatainak.

Helyszín: Komló - TESCO üzletsoron lévő Hobby Zoo kisállatbolt előtt.

Időpont: 9.00-12.00 óráig.

Amire nagy szükség lenne: Junior kutya és macskatáp illetve konzerv. Ezen kívül, mivel jön a hideg, szükség lenne a már nem használt takarókra, törölközőkre, plédekre. Otthon biztosan akad pár használaton kívüli darab. Az egyesület szlogenje: Segíts hogy segíthessünk! - adakozzunk, hogy komfortos körülmények között várják az árva állatok a végleges gazdit.

Az állatelhagyás esete az Állatvédelmi Törvénnyel:

Bármely állattartó, aki kiteszi és magára hagyja az állatát úgy, hogy onnantól nem gondoskodik róla és veszélybe sodorja, törvényt sért. Ha pedig mindezt úgy teszi, hogy közben sérül, szenved az állat, vagy mi több, az életét veszélyeztető módon, például zacskóba kötve, kocsik közé dobva szabadul meg tőle, a büntetés mértéke is nő. Az állatkínzás fogalma természetesen azokra is vonatkozik, akik nem dobják ugyan ki állatukat, azonban szükségtelen szenvedést okoznak számára.

Az emberi lelkiismeret mellett így a törvényi szabályozások fényében sem létezhet olyan körülmény, ami indokolná ezt a fajta bánásmódot egy élőlénnyel szemben sem, éppen ezért mindig törekedni kell a probléma megoldására. Nem szégyen segítséget kérni családtagoktól, ismerősöktől, állatvédő szervezetektől vagy a közösségi oldalak erejét bevetni ilyenkor. Legyen elsődleges szempont, hogy egy életért vagyunk felelősek, amely sorsa a mi kezünkben van.

Amennyiben viszont mindezek szemtanúi vagyunk, ne habozzunk cselekedni! Tehetünk feljelentést a rendőrségen állatkínzás ellen, vagy fordulhatunk az adott önkormányzat jegyzőjéhez. A jegyző a bejelentésre, miszerint egy állatot nem megfelelően tartanak vagy kínoznak, legyen az kedvtelésből vagy nem kedvtelésből tartott állat, köteles haladéktalanul eljárni. Ezenkívül értesíthetünk egy állatvédő szervezetet is.

Forrás: Komlói Állatvédő Egyesület, SICC magazin