Felújítások kezdődtek a komlói Eszperantó tér déli részén, a Városház tér és a sportcsarnok között. A munkálatok várhatóan július közepéig tartanak, amelyeket az önkormányzat saját erőből finanszíroz.

Újabb komlói helyszínen kezdődtek felújítási munkák a napokban. A városháza épülete mögötti Eszperantó tér rekonstrukciója egy hosszabb távú rekonstrukciós munkasorozat első lépcsője. Mintegy 300 négyzetméteres szakaszon fogják a szakemberek felújítani a járdákat a déli felén. Újdonságként a közlekedőfelületek megvilágítását beépített LED-csík biztosítja, valamint a gyalogút mentén ültetnek fákat és virágokat is. A városháza parkolója korlátozottan, de a munkálatok teljes időtartama alatt használható lesz.

A projekt teljes költségvetése több mint 3 millió forint. Az önkormányzat saját finanszírozása mellett egy környékbeli vendéglátó cég is támogatja a felújítást, hiszen a végeredmény, a szebb és rendezettebb környezet várhatóan a vendégkörre is kedvező hatással lesz.

„Igyekszünk minden lehetőséget kihasználni, amivel Komlót élhetőbbé és szebbé tehetjük. A pályázati pénzekkel és a saját forrásainkkal okosan gazdálkodva idén nyáron városszerte számos helyszínen lesznek kisebb-nagyobb útfelújítások, köztük olyan forgalmas szakaszokon is, mint a Kossuth utca. Ezúton is türelmet kérek mindenkitől az esetleges fennakadások miatt, bízom benne, hogy a végeredménnyel mindenki elégedett lesz – foglalta össze Polics József polgármester.

Az Eszperantó téri munkák várhatóan július közepéig tartanak.

Forrás: Komló Város Önkormányzat