Bérlőkre talált a teljes energetikai korszerűsítés előtt álló, hajdani bányászfürdő épülete – mint ismeretes, versenytárgyalást hirdetett az önkormányzat, amelynek eredményéről a legutóbbi ülésén tárgyalt a képviselő-testület.

Eszerint a földszinti és magasföldszinti részre egy könnyűipari cég költözik majd, amely vállalta a többszintes épület további emeleteinek hasznosítását lehetővé tevő liftek megépítését is. Ezen kívül további két vállalkozás is bérelne területeket a megújulásra váró épületben.

A Komló központjának nyugati szélén található egykori Kossuth-fürdő épületét közel négyszázmillió forintból újítja fel és hozza használható állapotba pályázati forrásból a város. A városképet nagyban meghatározó ingatlan közel két évtizede funkció nélkül maradt, azóta folyamatosan pusztult. A mintegy hétezer négyzetméter alapterületű épülethez sok helybéli érzelmileg is kötődik a bányászat révén, az önkormányzat ezért célul tűzte ki a megmentését, amelyre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból elnyert pályázati támogatás nyújt lehetőséget.

Cél egy kereskedelmi és szolgáltató központ kialakítása. Az energetikai korszerűsítés során az épület teljes fal- és tetőszerkezetét szigetelik, és lecserélik a nyílászárókat. A leendő bérlőknek szerkezetkész állapotú helyiségeket kínál a város, kedvező feltételekkel. A használók kötelezettsége, hogy az általuk bérelt ingatlanrészt saját céljukra és annak megfelelően felújítsák, kialakítsák, illetve gondoskodjanak az adott épületrész szükséges közműveinek kiépítéséről.

Egy másik barnamezős, mintegy 600 millió forintos uniós pályázati támogatásból megvalósuló fejlesztés során a Juhász Gyula utcai egykori bányaépületek helyén közösségi teret alakít ki az önkormányzat, amely a közeli és szintén átalakuló Petőfi téri játszótérrel együtt igazán élhető és barátságos környezetet teremt a kökönyösi városrészben. Park, sportpályák, játszóház és futópálya épül az iparterület rehabilitációja során.

Forrás: bama.hu