Harmincmillió forintot nyert a komlói önkormányzat a Berek és a Szilvási utcák felújítására. A forgalmas szakaszokon várhatóan jövő tavasszal indulhat a munka.

Újabb pályázati sikert tudhat a magáénak Komló. A Belügyminisztérium önkormányzatok részére kiírt út- és intézményfejlesztési keretéből egy friss döntés értelmében a maximális összeget, 30 millió forintot kapott a város. Így az öt éve létező alapból egyedülálló módon minden évben a lehető legnagyobb összeget tudta Komló megszerezni. A pénzből egy fontos és forgalmas szakasz: a belvárost az északi városrészekkel összekapcsoló Berek és Szilvási utak felújítására nyílik meg a lehetőség.

„Sok panasz érkezett az aszfalt állapotára ezért egy ideje már kerestük a lehetőséget, hogy honnan tudnánk előteremteni a felújításhoz szükséges összeget. A Belügyminisztérium pályázata nagyon kedvező feltételeket biztosít számunkra. A támogatási arány 85%, így nagyjából ötmilliós önerő hozzáadásával a teljes, mintegy 800 méteres szakaszt rendbe tudjuk hozni. Aszfaltozunk, új szegélyeket rakunk le és stabilizáljuk a padkát mindkét oldalon.” – összegezte a részleteket Polics József polgármester.

Az önkormányzat megkapta a hivatalos támogatói okiratot, rövidesen a pénz is megérkezik. A következő lépés a szükséges közbeszerzések kiírása lesz, a kivitelezési munkák jövőre, az időjárás függvényében indulhatnak.

A városvezetés kiemelt tervei között szerepel az Alkotmány utca irányában folytatni a szilvási gyűrű felújítását. „Több éves munka lesz, amihez több forrásból lehet csak összegyűjteni a pénzt. A mostani városvezetés azonban már bebizonyította, képes megoldani ezt a feladatot” – tett ígéretet a polgármester.

Forrás: Komló Város Önkormányzat