A helyi választási irodák kinyomtatták a vasárnapi megismételt önkormányzati választások szavazóköri névjegyzékeit. A nyomtatás előtt a jegyzőknek át kellett vezetniük a névjegyzékekben a pénteken beérkezett mozgóurna-igénylési kérelmeket.

A megismételt önkormányzati választáson átjelentkezésre nincs mód, mozgóurnát péntek 16 óráig lehetett igényelni a jegyzőktől. A mozgóurnát igénylők nevét a jegyzőknek a szavazóköri névjegyzékből át kellett vezetniük a mozgóurnával szavazók névjegyzékébe. Csak ezután kezdhették el az érintett 38 szavazókör névjegyzékének kinyomtatását.
   
A voksoláson tíz település 30 ezer választópolgára vehet részt.
   
A szavazás lebonyolításához szükséges iratokat és kellékeket - a szavazóköri névjegyzéket, a mozgóurnát igénylők jegyzékét, a szavazólapokat, a borítékokat, jegyzőkönyveket - a szavazatszámláló bizottság elnöke (egy szavazókörös településen a helyi választási bizottság elnöke) szombaton veszi át a helyi választási irodától, ezek őrzéséről a szavazás napjáig a helyi választási iroda vezetője gondoskodik.
   
Vasárnap megismétlik az október 13-ai szavazást Jászberény mind a 21 szavazókörében, Szekszárd hét szavazókörében, Lengyeltótiban három szavazókörben, valamint Komló, Tarany és Litér egy-egy szavazókörében. Pettenden, Nyéstán, Kisberényben és Várföldén - a település mérete miatt - csak egy szavazókörben voksolhatnak a választópolgárok.

Baranya megyében, Komlón azért kell megismételni a polgármester- és képviselő-választást az 5. számú egyéni választókerület 13-as szavazókörében, mert a Pécsi Ítélőtábla megállapította: október 13-án egy 10-12 fős társaság tagjai jelentős számú választópolgárt kísértek a szavazóhelyiséghez, bementek velük oda és a szavazólap kitöltésének idejére a szavazófülkébe is, és ezt a szavazatszámláló bizottság nem akadályozta meg. A választópolgárok két polgármesterjelölt közül választhattak: Polics József (Fidesz-KDNP) és Ferenczy Tamás indult, az egyéni választókerületben pedig négy jelölt, ebből a vasárnapi voksolásra kettő visszalépett.

Forrás: MTI