Ma tartotta Komló Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2020-as év első testületi ülését.

Összesen 42 napirendet tárgyaltak, többek között a 2020. évi költségvetés első fordulós előterjesztését, amit a törvény ír elő a városatyáknak. Az előterjesztés legfontosabb észrevétele, hogy a 2019-es évet csak hitelfelvétellel tudta zárni a város.

A költségvetés második fordulójában – március 5-én – fogják véglegesíteni a költségvetési számokat.

Kispál László a pénzügyi, ellenőrzési és gazdasági bizottság elnöke elmondta, hogy olyan költségvetést akarnak megalkotni 2020-ra, ami Komló városa lakóinak az érdekeit fogja szolgálni. Arra is jobban oda fognak figyelni, hogy ne finanszírozzon a város olyan „külsős” cégek munkáit, amit komlóiak is el tudnak végezni.

A másik ilyen fontos és közérdeklődésre számot tartó előterjesztés az alpolgármester-választás. Komló Önkormányzatának a helyhatósági választások óta (2019.11.10.) nincs alpolgármestere.

Az alpolgármester személyére Polics József polgármester ad javaslatot – a törvény szerint. A polgármester kérdésére a Komló Összeköt Egyesület Pálfi László FIDESZ-es képviselőt javasolta, amit a képviselő visszautasított, majd a polgármester Bareithné Benke Nikolett FIDESZ-es képviselőt javasolta.

A titkos szavazás után 7 - 4 szavazati arányban elutasították a képviselők a polgármester jelöltjét. Így Komlón várni kell az alpolgármester hivatalba lépésére.

Több mint tíz napirendet együtt tárgyalt a testület, és ezután külön-külön szavaztak a napirendekről. Ezek közt szerepelt, hogy változtattak a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíj pályázaton, de más ösztöndíjak elnyerhetőségének kiírásán is változtattak.

A Rádió1 és Komló Város Önkormányzata közötti közszolgálati keretszerződését 300.000 Ft-ról 360.000 Ft+ÁFA-ra emelte a testület. Így 2020-ban is a kiemelten fontos híreket hallhatják a Rádió1-en a komlóiak.

A KomlóART művészeti csoport rezsiért bérbe kapott a piramisház aljában egy önkormányzati helyiséget ameddig a Közösségek Házában nem alakítanak ki nekik helyet.

Ezen túlmenően több szerződésmódosításra, alapító okirat módosításra, kérelmekről döntésekre, és határozat módosításokra került sor.

Komló Város Önkormányzat Képviselő-testülete a nyílt testületi ülést 18:06-kor fejezte be. A következő testületi ülés 2020. március 5-én 15:00 órakor a Városháza nagytermében lesz.

Az ülések nyilvánosak, ezért minden komlói lakos részt vehet rajtuk!

A testületi ülés teljes vágatlan anyagát a február 27-i Baranya Televízió adásában láthatják kb. 20.00 órai kezdettel, majd pár nap múlva a komlomedia.hu archívumában is.

Az előterjesztések teljes és részletes listája a komloonk.hu portálon olvasható.