Ahogy korábbi hírünkben is írtuk, serdülő és újonc korosztályú párbajtőrözőink elkezdtek felversenyezni a kadét (U17) korosztályba, hogy fejlődjenek, tanuljanak.

Végh Marcellnek (a képen háttal), úgy tűnik, gyorsan sikerült a tanulás. Vívónk november közepén vett először részt a nála három évvel idősebb korosztály Magyar Kupa versenyén, ahol nem sikerült asszót nyernie, így az utolsó helyen végzett, mint arról már beszámoltunk. Ezért, amikor három héttel később elindult a Tatán rendezett újabb korosztályos viadalon, azt a célt tűzte ki maga elé, hogy most nyerjen egy mérkőzést a csoportban.

Ez mindjárt elsőre sikerült neki, sőt hozzátett még kettőt, így öt asszójából hármat megnyerve továbbjutott a csoportból. Ezt követően a 64-es táblán összeszedett és bátor vívással legyőzte esélyesebb ellenfelét, 15-11 arányban, így a 32-es táblára jutott.

Az eredmény jelentőségét mutatja, hogy az idény négy kadét Magyar Kupa versenye alatt Marcellen kívül mindössze két újonc (U14) korosztályú vívó tudott a 32 közé jutni, rajtuk kívül csak idősebb vívóknak sikerült ez.

Újabb ellenfele legyőzte őt, így a 31. helyen végzett a 98 fős mezőnyben. Először indult ebben a korosztályban a szintén felversenyző Szabó Benedek, aki egy asszót nyert a csoportkörben, így a 85. helyen zárta a viadalt.

Forrás: Villa Complov SC