A Privatizáció című dokumentumfilm a média által mélyen elhallgatott folyamatokat tárta a nyilvánosság elé. A filmet már vetítette a Duna TV, az Echo TV, és a HírTv is. Továbbá a weboldalunkon is már 115 ezernél többen látták.

A film elkészítésekor nagyon sok archív anyag maradt fenn, amiből a filmkészítő stáb egy ugyancsak nagyon „érdekes” anyagot vágott össze.

Az újabb film a növényolaj szektor elprivatizálásáról szól, és az eljárás körül tapasztalt szörnyű visszaéléseket tárja a nézők elé. A folytatásban szereplő Varga István közvetlenül érintett volt az ügyekben, így testközelből tapasztalhatta meg a történteket.

Az elhangzó riportból egy fontos szereplő tevékenységére érdemes figyelni: a privatizáció lefolytatásában,- a nemzet vagyonának elherdálásában- oroszlánrészt vállaló tanácsadó cég, a Price Waterhouse  ma is osztja méregdrága tanácsait a mostani kormányunknak, bár most már Price Waterhouse Coopers néven. Nyeli az állam pénzét, a nemzet vagyonát. Most pl. olimpiai terveket vesz tőle a kormány milliárdokért. Nagy a valószínűsége, hogy ez is csak kidobott pénz lesz (Párizs, Los Angeles) amin nem a magyar gazdagszik.

Már a múltjára való tekintettel sem szabadna -véleményünk szerint- ilyen cégeknek állami megrendelést adni.

De talán a legmegdöbbentőbb a filmben, hogy a levéltári anyagokat is meghamisítják, hogy az utókor ne tudjon utánajárni a visszaéléseknek.

A külföldi segítséget soha nem a magyar nemzet kapja. A nemzet „ezektől” csak Trianont, szocializmust, devizahitelt, privatizációt, és hasonló törvényesnek látszó elkobzást kap.

A film:

 

A Privatizáció c. dokumentumfilm: