Csíksomlyói árvaházak javára tart jótékonysági estet a Pécsi Balett a Szent István Lovagrend közreműködésével március 18-án a pécsi Kodály Központban. Az eseményre a táncegyüttes ősbemutatóval készül.

A Pécsi Balett pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a társulat a jótékonysági esten mutatja be Belső vonzás című új, egyfelvonásos produkcióját, amelynek koreográfusa Molnár Zsolt, az együttes Harangozó-díjas, Fülöp Viktor-ösztöndíjas ifjú tehetsége. Mint hozzátették, a második részben az operairodalom gyöngyszemei csendülnek fel világhírű operaénekesek előadásában, Dinyés Dániel zongoraművész közreműködésével, majd a VoiSingers a capella együttes meglepetés-koncertje következik.   

Az esten a legnevesebb magyar operaénekeseket - köztük Kolonits Klárát, Wiedemann Bernadettet, Kovácsházi Istvánt, a Magyar Állami Operaház vezető szólistáit, Molnár Leventét, a dalszínház erdélyi származású fiatal baritonistáját is - hallhatja a közönség. Az est teljes bevételéből tartós élelmiszereket, játékokat és műszaki cikkeket adományoznak a Szent István Lovagrend közreműködésével a csíksomlyói árvaházakban nevelt mintegy kétszáz magyar árva gyermeknek - írták.   

Az esemény házigazdái Uhrik Teodóra Kossuth-díjas táncművész és Szécsi Máté operaénekes, az est életre hívója, aki immár húsz éve szervezi a csíksomlyói árva gyermekek számára a koncerteket és az adomány-utakat - emlékeztetett a kommüniké. A rendezvény főtámogatója a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

Forrás: MTI