Tíz színpadi előadással és kibővült programokkal várja a közönséget a Pécsi Nyári Színház június 20. és augusztus 11. között a baranyai megyeszékhelyen - tájékoztatta a Káptalan utcai szabadtéri színpadot az idei évtől működtető Pécsi Balett az MTI-t.

A közlemény szerint június 20-án este Hernádi Judit és Kern András játékát láthatja közönség Stephen Sachs Valódi hamisítvány című vígjátékában, Valló Péter rendezésében. Az Orlai Produkció szervezésében még két előadás érkezik Pécsre: Benedek Miklós frissen bemutatott rendezése, a Riviéra, Kovács Patríciával a főszerepben, továbbá Woody Allen komédiája, a Férjek és feleségek.   

Fellép Pécsen a L'art pour l'art Társulat Mintha elvágták vol című estjével, a Veres1Színház Vajda Katalin Anconai szerelmesek című művével, valamint Ivancsics Ilona és Színtársai Molnár Ferenc békebeli hangulatú vígjátékával, az Olympiával. A Pécsi Nyári Színház műsorán emellett a Boldog születésnapot! avagy Hatan pizsamában, a Kaviár és lencse, a Nicsak, ki lakik itt?! és a Nő a tét! című produkciók is szerepelnek.   

A szabadtéri színpad idei vendége lesz még mások mellett Gesztesi Károly, Beleznay Endre, Gergely Róbert, Fésűs Nelly, Buch Tibor, Schruff Milán, Szabó Kimmel Tamás, Ullmann Mónika, Egyházi Géza, Csengeri Attila, Nyertes Zsuzsa, Ivanovics Ilona, Ábrahám Edit és Várkonyi András.   

Mint írták, a Káptalan Kert a színházi előadások mellett népszerű magyar zenekarok akusztikus koncertjeinek, kertmozinak, nyáresti kerti partiknak és "fröccsligetnek" is helyet ad. Az első koncertet a Margaret Island adja június 28-án.   

A közlemény beszámolt arról is, hogy a Pécsi Nyári Színház működtetője 2019-től a Pécsi Balett Nonprofit Kft. Az év elején, amikor a nyári színház sorsa "kérdésessé vált, egyértelmű volt a - már két éve önállóan működő - Pécsi Balett vezetése számára, hogy fel kell vállalniuk a (.) programsorozat működtetésének misszióját" - fogalmaztak a közleményben. Hozzátették: a programsorozat koncepcióját a hagyománytisztelet és az innováció jegyében alakítják ki.   

További részletek a pecsinyariszinhaz.hu oldalon találhatóak.

Forrás: MTI