Jeles napjaink közé tartozik a Magyar Kultúra Napja, melyet január 22-én ünnepel az ország. Ezen a napon véglegesítette 1823-ban Kölcsey Ferenc a Himnusz kéziratát, mely Magyarország alaptörvénybe iktatott állami himnusza. A harminc nyelvre lefordított, Erkel Ferenc által 1844-ben megzenésített költemény méltó megemlékezés a Magyar nép zivataros századairól.

Komlón is hagyománnyá vált a több naposra duzzadt megemlékezés, melyből mindenki kedvére válogathat.

Január 18-án 20.00 órától ad emlékkoncertet a CSÍT zenekar: Tunyogi Péter emlékestjén a 2008-ban elhunyt zenész dalai szólalnak meg.

A Magyar Kultúra Hete rendezvénysorozat részeként Ferling Szonja illusztrációiból nyílik kiállítás a Közösségek Házában január 20-án 14.00 órakor. A megnyitóval együtt a 3-4 osztályos gyerekek mesevetélkedőn vehetnek részt. A kiállítás február 29-ig tekinthető meg.

Könyvbemutatóra várják az érdeklődőket ugyancsak január 20-án, 18.00 órakor a színházba. Árgyelán György és Rott József Komló akkor és most című könyvét Nádor Rudolfné, Harnóczy Örs és Molnár Csaba mutatja be. Közreműködik: Korbuly István.

Az elmúlt egy évben, különböző technikával készült hímzéseket bemutató kiállítás a Díszítőművészeti Műhely tárlata, mely január 21-én 17.00 órától tekinthető meg.

A Magyar Kultúra Napján, január 22-én 17.00 órakor kezdődik az Ünnepi Műsor a Színház- és Hangversenyteremben. Az eseményen Polics József polgármester mond ünnepi köszöntőt. Az elismerések átadása után a Kávészünet zenekar koncertje hallható. A belépés ingyenes.

Barina Boglárka fotókiállítás megnyitója január 24-én 18.00 órakor lesz. A képek január 20 és február 28 között láthatók.

Forrás: Közösségek Háza Komló