A koronavírus-járvány és a hozzá kapcsolódó korlátozások alaposan átszabták a magyarországi rendezvények térképét. A komlói programokat is jelentős csúszással lehet csak megrendezni, amennyiben a járvány lecseng és a korlátozásokat is feloldják.

„A IV. Hét Domb Filmfesztivál a tervek szerint – eredetileg – szeptember 7 - 13. között került volna megrendezésre, azonban a megváltozott körülmények miatt az új – tervezett – időpontja október 5 - 11. lesz” – írják a Hét Domb Filmfesztivál szervezői honlapjukon közzétett hírükben.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának fesztiválok támogatásának megszűnése után a Nemzeti Filmintézet és Komló város támogatásaitól függ az idei filmfesztivál megrendezése. Az NFI a támogatás megítéléséről legkésőbb június 14-ig hoz döntést.

Amennyiben a fesztivál támogatása megvalósul, úgy a szervezők a módosított időpontban, október 5-étől 11-éig rendezik meg a IV. Hét Domb Filmfesztivált.

Kétféle megvalósítással készülnek annak függvényében, hogy a járványt érintő korlátozások a fesztivál idejére feloldásra kerülnek-e. Amennyiben igen, akkor a korábbi években megszokottakhoz hasonlóan fogják megtartani az idei fesztivált.

Azonban, ha a koronavírus-járványhoz kapcsolódó megszorítások még mindig érvényben lesznek a tervezett időpontban is, akkor alternatív megoldásként online tervezik a filmfesztivál megrendezését.

Az alkotókat a fesztivál megtartásáról, a nevezés megkezdéséről honlapjukon fogják tájékoztatni, illetve a korábbi évek nevezőit elektronikus levélben is értesíteni fogják.

A Hét Domb Filmfesztivál szervezői bíznak az anyagi támogatásokkal kapcsolatos kedvező döntésekben, és abban is, hogy a fesztivált a hagyományos keretek között rendezhetik meg.

Forrás: hetdombfilmfesztival.hu