Elsősorban szobor, illetve művészeti installáció bemutatására Térjáték címmel hirdet pályázatot a Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK) Galéria divíziója szobrászművészek részére - tájékoztatta a társaság csütörtökön az MTI-t.

Mint azt a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedet és a Pécsi Galériát is működtető társaság közleményében írták, a ZSÖK számára fontos, hogy a nagy kiállítóterek - így a Pécsi Galéria és a kulturális negyedben található m21 Galéria - mellett minél több bemutatkozási lehetőséget biztosítson a művészek számára.    

A Térjáték című pályázat alapgondolata, hogy a Művészetek és Irodalom Házában található Játékterem nagy belmagassággal rendelkező, negyvennégy négyzetméteres tere inspiráló lehet a szobrászok számára helyspecifikus alkotások, nagyméretű installációk létrehozására vagy szobrászművészeti alkotások bemutatására.    

Pályázni önéletrajzzal és alkotói portfólióval, a kiállítandó műtárgy bemutatásával vagy látványtervének benyújtásával lehet, a leadási határidő február 20.

A pályamunkák közül a szakmai zsűri választja ki a hat legnívósabb alkotást.    

Ha a vírushelyzet engedi, a kiállítások megvalósítására a március 15. és december 31. közötti időszakban, hat különböző időintervallumban kerül sor, melyeket az alkotókkal egyeztetve a Zsolnay Örökségkezelő határoz meg.    

A pályázat eredményéről március 5-én minden jelentkezőt elektronikus formában értesítenek. A pályázat benyújtásának részletei: pmh.hu oldalon olvashatók - jelezték a kommünikében.

Forrás: MTI