Országos versenyt hirdet általános iskolások számára a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a jelentkezés határideje március 13. - közölte a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) szerdán az MTI-vel.

A megmérettetés során a természet iránt érdeklődő tanulók összemérhetik tudásukat az ország más részein élő diákokkal, a 27. alkalommal meghirdetett országos verseny elsőkörös területi fordulóira 10-14 éves tanulókból álló háromfős csapatok jelentkezhetnek - olvasható a közleményben.   

Mint írják, a területi forduló időpontja április 3., ezen iskolánként egy csapat vehet részt és csak egy területi helyszínre jelentkezhet. Az itt első helyezést elérő csapatok tovább jutnak a május 8-i országos döntőbe, amelyet a Fertő-Hanság Nemzeti Park Lászlómajor Látogatóközpontjában rendeznek meg. A versenyen történő részvétel ingyenes.   

A Madarak és fák napja egy több mint száz éves hagyománnyal rendelkező nap Magyarországon, melyet minden év május 10-én ünnepel az ország. Célja, hogy felhívja a társadalom, különösen az ifjúság figyelmét az őket körülvevő élővilágra és a természetvédelem fontosságára. Az első alkalmat a kor neves ornitológusa, Chernel István szervezte 1902-ben - áll az összegzésben.   

A versenyről a részletes kiírás és a versenyfordulók tematikája mme.hu weboldalon található meg.

Forrás: MTI