Október 1-jén  kezdődik a Szemrevaló Filmfesztivál, amelynek nyitófilmje Burhan Qurbani feszes tempójú, mai társadalmi kérdéseket feszegető mozija, az idei Berlinale egyik versenyfilmje, a Berlin, Alexanderplatz lesz.

Október 1-jén indul a Szemrevaló Filmfesztivál, a Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet közös filmhete, amely kilencedik alkalommal ad ízelítőt a német nyelvterület filmkultúrájából, ezúttal is eredeti nyelven, magyar felirattal.  

A szervezők közleménye szerint a járványhelyzetre való tekintettel a vetítések után online beszélgetés lesz néhány alkotóval.  

Mint írják, a fővárosban október 1. és 4. között a Művész moziban vetítik a német nyelvű filmtermés legjavát, október 5. és 8. között pedig online, az egész országban elérhető Távmoziban is láthatók lesznek az alkotások.  

Budapesten kívül október 2. és 5. között Debrecenben, október 6. és 9. között Szegeden, október 14. és 17. között pedig Pécsett láthatók a filmek.  

Október 1-jén vetítik a budapesti Művész moziban a 21. századba helyezett, sűrű atmoszférájú Berlin, Alexanderplatz-ot, amely az idei Berlinale egyik versenyfilmje volt. Albrecht Schuch a filmbeli Reinhold megformálásáért és a Kontroll nélkül-beli alakításáért megosztva nyerte el a német Oscar-díjnak is nevezett Lola-díjat 2020 tavaszán. Október 2-án a fesztivál Facebook-oldalán a filmbarátok megnézhetik a rendezővel folytatott beszélgetést német nyelven, magyar felirattal.  

Október 2-án vetítik a Végzet és kezdet című filmet, amelynek rendezőjével, Mariko Minoguchival a következő nap lesz látható beszélgetés a Szemrevaló Facebook-oldalán.  

Október 3-án a Thomas Meyer azonos című regénye alapján készült csupaszív vígjáték, a Wolkenbruch különös útja egy siksze karjaiba szerepel a fesztivál programjában. Az érdeklődők az író- forgatókönyvíróval október 4-én nézhetnek meg egy beszélgetést a fesztivál közösségi oldalán.  

Ugyanezen a napon tűzi műsorra a Művész mozi a Gipsy Queen című alkotást, amelynek férfi főszereplője a Magyarországon is jól ismert Tobias Moretti. Október 5-én Hüseyin Tabakkal, a film rendezőjével Regina Rusz, az Osztrák Kulturális Fórum igazgatója beszélget a Szemrevaló Facebook-oldalán.  

Jegyek már elővételben kaphatók, bővebb információk az eseményről a www.szemrevalofesztival.hu weboldalon találhatók.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 069 932 megtekintés

Videó: 48 298 092 megtekintés

MTI Hírfelhasználó