A 2020-as költségvetés második – befejező – fordulója lesz jövő csütörtökön a testület előtt. A végleges döntések előtt kérdeztük a jogi, ügyrendi és közbeszerzési bizottság elnökét, Dr. Barbarics Ildikót.

Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23.§ szerint kell, hogy döntsön Komló Város Önkormányzat Képviselő testülete.

A 2020-as költségvetés tervezetéből még jócskán le kell faragni – nyilatkozta a bizottság elnöke. Az előző években a Komlón lefolytatott beruházások nagyon megterhelték a város költségvetését, mert szinte egyik beruházás sem állt meg a tervezett költségnél, hanem azok közel másfélszeresébe kerültek. Erről a lakosság nem sokat tud, pedig közpénzekről beszélünk.

Törekedni fogunk arra is, hogy minél több komlói vállalkozó értesüljön a pályázati lehetőségekről.

A város intézményrendszerének stabilitása nagyon fontos a költségvetésben, hogy a tanárok, orvosok, ápolók, adminisztratív dolgozók stb. megélhetése biztosítva legyen. Ugyanakkor ki szeretnénk vizsgálni a cégeken belüli párhuzamos tevékenységeket, a kiszervezett megrendeléseket a gazdaságosabb működés biztosítása érdekében.

A kommunikációt komplexen kívánjuk kezelni . A város újságja kimondottan pártérdekeket szolgált, a komlo.hu is ugyanilyen beállítottságú hírekkel volt tele, ezért nem láthattak a komlóiak tisztán. Komlón független médiumokra van szükség, ahol hozzáértő emberek dolgoznak, ezért ezt a feladatot egységesen kívánjuk kezelni. Többek között olyan médiát  szeretnénk, amely a városmarketing feladatainak is megfelel.

Ezen túlmenően a bizottság döntött arról is, hogy a nemzeti és városi ünnepeinken, az ünnephez kötődő beszédeket olyanok mondják el, akik nem politikai vonalakat visznek az ünnepségbe. Ezek legyenek olyanok, akiknek szívügyük az adott ünnepség. Ezzel nem kívánjuk a polgármestert megfosztani a felszólalástól, de az ünnep az legyen a város ünnepe ne a politikáé – fogalmazott a képviselőasszony.

A költségvetés Komló városáról szól, ezért a tisztelt városlakók ténylegesen keressék bátran a területi képviselőjüket, mert önökkel együtt kívánunk gondolkodni, észszerűen megoldani a helyi problémákat.

A teljes interjút a Komló és Térsége Televízió legközelebbi adásában (vasárnap 10 és 15 órai adásban, ill. az ismétlésekben hétfőn, kedden és szerdán 19 órai kezdettel) láthatják.