Július 15-ig meghosszabbították a nevezési határidőt a Virágos balkonok, virágos kertek versenyre, és az idén Bálint gazda emlékdíjat is odaítélnek Magyarország kertésze tiszteletére - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint sokan jelezték a szervezőknek, hogy a szeszélyes időjárás miatt az idén bizonyos fajták később indultak virágzásnak, és július közepére érik csak el teljes pompájukat, ezért hosszabbították meg a nevezési határidőt.  

A Magyar Turisztikai Ügynökség által kiírt egyéni környezetszépítő versenyre fotókat várnak, amelyek megmutatják, milyen dísznövények, egynyári és évelő virágok, fűszernövények szépítik a balkonokat, erkélyeket, előkerteket.  

Kategóriánként az első 3 legvirágosabb balkont és előkertet, valamint 7-7 további pályázatot díjaznak kertészeti utalványokkal, továbbá egyedi, tematikus díjakat is kiosztanak a különleges pályaműveket beküldők között.  

A szakmai zsűri döntése mellett július 27. és augusztus 9. között közönségszavazás is indul majd, amelynek győzteseit szintén díjazzák augusztus közepén.  

A verseny szervezőbizottsága arról is döntött, hogy a pályázat nemrég elhunyt zsűritagja, Magyarország kertésze, Bálint Gyuri bácsi tiszteletére Bálint gazda emlékdíjat is odaítélnek a versenyben.  

Bálint György, mindenki Bálint gazdája a klasszikus értelemben vett kertészetet művelte, amiben benne volt a föld tisztelete és szeretete, valamint a munka megbecsülése. Nagyon fontosnak tartotta a haszonkertészetet is, számára a kert a gyümölcsfák, zöldségnövények és dísznövények harmonikus egységét jelentette, ahol a kertész a természettel harmóniában ápolja, gondozza a rá bízott természeti örökséget - írják a közleményben.  

A versennyel kapcsolatos további részletekről a palyazat.viragosmagyarorszag.hu honlapon lehet tájékozódni.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 075 396 megtekintés

Videó: 48 304 209 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6921190

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh