Hatodik alkalommal rendezik meg a Bőköz Fesztivált Baranya megye négy falujában, Kémesen, Szaporcán, Tésenfán és Drávacsehiben augusztus 26. és 29. között.

A szervezők 32 helyszínen 100 összművészeti programmal, többek között koncertekkel, színházi előadásokkal, országos kovácstalálkozóval és Roma-udvarral várják az érdeklődőket - hangzott el a szerdai sajtótájékoztatón Budapesten.

"Az itteni értékek megmutatásához a helyi települések mellett a Duna-Dráva Nemzeti Park is nagyban hozzájárul, amely az elmúlt évben jelentős infrastruktúrával bővült, így a vendéglátás színvonala is megnőtt a Bőközben" - fogalmazott Hoppál Péter, a kulturális alapellátásért felelős miniszteri biztos.  

Pataki András fesztiváligazgató kiemelte: újdonság, hogy a kulturális nyitottság, az identitás erősítése és a hagyományőrzés jegyében a roma közösségek megmutatkoznak be zenével, tánccal, gasztronómiával a Tésenfán megnyíló Roma-udvarban. Szintén új elem lesz Szaporcán a bőközi kovácstalálkozó, amelynek részeként az ország több tájegységét képviselő tíz mester öt padvázat kovácsol majd, melyekhez Szatyor Győző, a népművészet mestere készít faragást.  

A fesztiváligazgató hozzátette, szeretnék, hogy a négy településen folyamatosan jelen legyen a színes, minőségi kultúra. "Ennek eredményeként már sikerült elérnünk azt, hogy a MaloM befogadó színházi program által már gyakorlatilag az egész évben láthatnak színházi előadásokat mind a négy településen" - fogalmazott Pataki András.  

A szaporcai Hétöles-tó színpadon a szombati főnapon Rúzsa Magdolna ad koncertet. Kémesen, az Ormánság nagyszínpadon szerepel majd többek között a Tóth Vera Quartet, Szarka Gyula, a Grappa Jazz és a Pendelyes Táncegyüttes. Színházi előadásként érkezik a fesztivál falvaiba a Kövek című tanjáték Molnár Anikó és Papp Attila előadásában, és ugyancsak az ő tolmácsolásukban látható a Silentio transeo, a XX. század elhallgatott irodalma nevű pódiumest.  

Az országos kulturális, közművelődési, turisztikai térségfejlesztő Andrásfalvy Bertalan-mintaprogram részeként augusztus 26. és 29. megvalósuló, ingyenes eseménynek Kémes, Szaporca, Tésenfa és Drávacsehi ad otthont a Duna-Dráva Nemzeti Park Ős-Dráva Látogatóközponttal együtt. A VI. Bőköz Fesztivál részletes programja a bokozfesztival.hu weboldalon érhető el.

Forrás MTI

Fotók: Bőköz Fesztivál

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 58 709 898 megtekintés

Videó: 34 771 347 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5654612

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh