Több mint kétszáz nehéz helyzetben lévő budapesti és vidéki egyszülős családnak szeretne segíteni karácsonyi kezdeményezésével az Egyszülős Központ.

Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben azt írták, hogy az Egyszülős Központ tevékenysége egy ideig csak Budapestre koncentrálódott, főleg a fővárosban élő egyszülős családoknak tudtak segíteni. Online szolgáltatásaik elindításával, valamint élelmiszer-, tisztító- és tisztálkodószer adományaik révén egyre több vidéki egyszülős családhoz is eljutnak. Mostanra már több vidéki és határon túli településen vannak klubjai a központnak.  

Mint kiemelték: az Egyszülős Központ megalakulásától kezdve arra törekszik, hogy az ország minél több pontján tudjon segíteni az egyedülálló szülőknek.

Ennek egy fontos mérföldköve a "2021 Karácsonyi Nagykövete" kezdeményezésük. A központ megkeresett olyan helyi kötődésű prominens embereket, akik Budapestről még karácsony előtt elviszik a csomagokat az ország különböző megyéibe. Segítségükkel a vidéken élő egyszülős családhoz fejenként 25 ezer forint értékű tisztító- és tisztálkodószereket tartalmazó csomag jut el karácsonyig.  

Ezzel az Egyszülős Központ ebben az évben csaknem 400 családnak tudja könnyebbé tenni a mindennapjait, akik közül 250 vidéken él. Az Egyszülős Központ 2021-ben több mint 6 tonna élelmiszert juttatott el a támogatásra szoruló egyszülős családoknak, az elmúlt évekkel együtt összesen 18 tonnányit - írták.  

A közlemény szerint Magyarországon több mint félmillió gyereket egyetlen szülő nevel, körülbelül 300 ezer egyszülős család van. A budapesti Egyszülős Központ 2018 májusában nyílt meg, hogy gyakorlati segítséget és közösséget nyújtson azoknak a családoknak, ahonnan hiányzik az egyik szülő.

Forrás: MTI

Fotók: Egyszülős Központ

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 728 648 megtekintés

Videó: 48 936 922 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7029230

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh