Március 12-től ismét közlekedik az erdei vasút a gemenci erdőben, és kinyitnak a Pörbölyi Ökoturisztikai Központ kiállításai - közölte a Gemenc Zrt. hétfőn az MTI-vel.

A turisták újra kiinduló és ismeretterjesztő bázisként támaszkodhatnak Gemenc déli kapujára - írták közleményükben.  

Az ökoturisztikai központ minden nap 8 és 17 óra között várja a kirándulókat. Hétköznap az erdei vasút és a kiállítások csak előre bejelentkezett csoportok számára lesznek elérhetők, hétvégén és ünnepnapokon azonban teljes szolgáltatással várja a látogatókat a gemenci erdőgazdaság.  

Az  erdei vasút járatai hétvégenként és ünnepnapokon menetrend szerint közlekednek Pörböly és Malomtelelő állomás között. A vonalon Pörbölyről naponta három járat indul 10, 13 és 14 órakor. A kiállítások délelőtt 9-től délután fél háromig lesznek nyitva, emellett a vadmegfigyelő, büfé, vizesblokkok és ingyenes parkolás is várja a kirándulókat.  

A Gemenc kincsei című, interaktív tárlat az ártéri erdő életközösségét, az erdész hivatást és a Sárköz népművészetét mutatja be, a Millenniumi pavilonban a gemenci gímszarvasról szóló kiállítás több mint 300 fotóval, infografikákkal, multimédiás eszközökkel, diorámával várja a közönséget.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 810 009 megtekintés

Videó: 47 974 408 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6888054

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh