Az idei szezon záróversenyén a DÖKE Komló játékosa, Trecskó János nyerte a II. osztályúak küzdelmeit.

A verseny, aminek nem kell reklám, az jó eséllyel a Tesi szervezésében a Tízek bajnoksága és kísérő eseménye a Palota Kupa. A Csokonai Művelődési Központ kiváló körülményeket biztosít, a nevezők száma pedig mindig próbára teszi a rendezőt, Lukács Viktort. Nem volt másként ez idén sem, összesen 67 fő nevezett a különböző osztályokban. A DÖKE Komló csapatából a Tízek Bajnokságában Fülöp Elemér, a II. osztályban Trecskó János, Major István és Balla Antal állt az asztalokhoz. A Tízekre jogosultságot szerzett Szendrey Tibor is, de sajnos nem tudott részt venni ezen a versenyen. 

Az idei szezon 10 legjobb játékosa küzdött meg a Tízek Bajnoka címért, ahol Fülöp, mint a ranglista vezetője, papíron esélyes volt. Az már láttuk Lakitelken is, hogy nincs csúcsformában Elemér és reméltük, hogy ez csak átmeneti formahanyatlás. A budapesti verseny rajtjánál is „beragadt” a komlói éljátékos, 2 vereséggel nyitott. A következő két körben aztán minden olyan helyzet bejött, ami addig nem, ezt két magabiztos győzelem jelezte. Fülöp már azt hitte, visszanyerte formáját, amikor újfent nem ment neki a kapura lövés. A továbbiakban döntetlenek és vereségek váltották egymást, kezdett végleg elúszni ezen a játéknapon az érmes helyezések esélye, végül a 8. helyre futott be Elemér, ami komoly csalódás számára.

A II. osztályúak mezőnye volt a legnagyobb létszámú a Palota Kupán, 22 fő küzdött, a verseny első szakaszában 4 csoportban. Major és Balla nem tudott emlékezeteset alakítani ezúttal, váltakozó formájukkal nem tudtak továbbjutni a csoportjukból, végül Balla a 10. Major a 19. lett. Ellenben Trecskó koncentráltan és ellenállhatatlanul játszott, csoportjában minden meccsét megnyerve tartott erődemonstrációt. Remek formáját a kiesésre szakaszra is megtartotta, és végül Ács Mártont 2-1-re legyőzve, veretlenül nyerte meg a II. osztályú mezőnyt – ez igen!

Trecskó idén is remek teljesítményt nyújtott az egyéni versenyeken. Mérlege a 8 versenyen 7 érem – 4 arany, 2 ezüst, 1 bronz, ezek mellé egy 4. helyezés. Pazar eredménysor, nem vitás, és kétség sem fér hozzá, hogy Jani egyre hangosabban kopog az I. osztály kapuján – nem mintha korábban már nem lett volna ott.
Örülök az egyéni sikereknek, de célom az, hogy a jó formámat tartósítva, ebből minél többet átmentsek a csapatbajnokikra, lendületet adva a csapatunknak ahhoz, hogy visszatérjünk a dobogóra a következő szezonban – mondta el Trecskó János, a DÖKE Komló játékosa a Palota Kupán elért győzelme után.
  
 Forrás: Gyozsán Zoltán szakosztályvezető  

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 810 337 megtekintés

Videó: 47 974 850 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6888099

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh