A nemrég átadott 1100 méteres erdei futópálya napok alatt népszerű lett a városlakók körében. Balogh Bettina, a DÖKE elnöke szerint egyesületüknél már megfogalmazódtak a pályával kapcsolatos jövő évi terveik.

Az Arborétumon keresztülhaladó mulccsal borított körpálya közkedvelt, szabadtéri sportolásra alkalmas. Ez a fajta futópálya nem terheli az ízületeket, ideális a szabadtéri sportokhoz.

Komlón először épült terepfutásra alkalmas pálya, az egyesület terepfutóversenyeket tervez itt a jövőben. A 2017-es évben ezzel színesítik az amúgy is széles skálán mozgó lehetőségeiket a DÖKE tagjai. Akár tíz körös, tíz kilométeres versenyre is lehetőség van.

A megnyitó napján az egyesület sportolói próbakört futottak. Az elnök elmondása szerint jó az útvonal, körbeöleli az egész Arborétumot, kedvezőek a pálya adottságai, nagy előny a fák és az árnyék. A pálya szintes, erőt próbáló és nagyon hangulatos. A futók pár hét alatt összetömörítik a fatörmeléket, ezután lesz igazán használható a terület.

Balogh Bettina elmondta, örülnek hogy a KBSK és az Eszperantó tér után újabb helyszínen folytathatják tevékenységüket, hiszen új arcok, új futók véleményét is meghallgathatják működésükkel kapcsolatban.

Már körvonalazódik egy havi rendszerességgel tartandó családi nap, hiszen a gyerekek számára itt játszótér, bicikliút és sporteszközök is rendelkezésre állnak. Ezen a területen ideálisak a lehetőségek a kicsik motiválására, az eszközök lehetővé teszik a szabadban eltöltött aktív mozgásformákat.

A körpálya a kutyafuttatón keresztül halad át. Bízunk benne, hogy a kutyasétáltatókkal a sportolók megtalálják a közös hangot, kialakul az egyensúly futók, kutyatartók és kutyák legnagyobb megelégedésére.

A DÖKE örömmel veszi a sportolni vágyók jelentkezését. Bátran keressék az egyesületet nyáron is, hiszen lesz futóösszejövetel, kerékpáros túra. A www.doke.hu honlapon vagy közösségi oldalukon napi szinten adnak tájékoztatást és válaszolnak a kérdésekre.

Fotó: Zsálig Ákos

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 956 121 megtekintés

Videó: 49 102 801 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7059276

Jelenleg az oldalon

11
Online

Interreg CE1013 REFREsh