Fülöp nyerte a főversenyt, Major a II. osztályban végzett az élen! A népszerű szegedi Fesztivál Kupára idén a korábban megszokottnál kicsit kevesebben, 37-en neveztek. Akadt aki a nyaralás, de volt olyan is aki munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudott az egyik legkiválóbb rendezésű versenyre elmenni. Szegeden egyenletesen jó minőségű pályák, világos, tágas terem várt a játékosokra, és persze a házigazda, Deme Gyula jó szervezése.

A komlóiak közül Fülöp Elemér az I. osztályú, Trecskó János, Takács Zoltán, Major István és Balla Antal a II. osztályú játékosok között volt a mezőnyben, az aktuális ranglista alapján. Szokás szerint a szombati főverseny szakaszban mindenki együtt indult, a sorsolás Elemért, Janit és Tónit egy csoportba szólította. Úgy is kezdték, hogy jól körbeverték egymást… Végül Fülöp magabiztosan jutott tovább elsőként, Trecskó éppen csak tovább ment a 4. helyen, míg Balla éppen csak lemaradt a továbbjutásról. Major szombaton rendkívül gyengén szerepelt, nem jutott tovább, míg Takács veretlenül végzett a csoportjában az élen, bravúr ez, hiszen Zoli Pákait is maga mögé szorította.

A legjobb 16 között 3 komlói próbált a főverseny 8 fős döntőjébe kerülni. Itt két mérkőzés döntött a továbbjutásról. Fülöp (Lukács V., 3-1,3-1)és Takács (Plemic, 1-0, 2-0) kettős győzelemmel kvalifikálta magát, míg Trecskó Szatmárival játszott két döntetlent (1-1,0-0), viszont a szétlövésben sajnos alulmaradt.

A vasárnapi folytatás a döntőben elképesztően izgalmasan alakult. Takács Zoli amilyen jól játszott szombaton, a 8 között drámai formahanyatlást mutatott be, a 8. helyen végzett végül. Ellenben Fülöp végig versenyben volt az 1. helyért, de az utolsó pillanatig változott az éllovas személye, mert akadt 1-2 körbeverés és meglepő eredmény is. Nem sokan tippelték volna meg helyesen, hogy az utolsó kör előtt a II. osztályú Mészáros fog állni az élen. Az utolsó fordulóban Fülöp Mészáros ellen lépett asztalhoz, és fordulatos mérkőzésen győzött 2-1-re, megnyerve a Fesztivál Kupát. A vigaszágról mindhárom komlói, Trecskó, Major és Balla is eljutott a helyosztókig. A II. osztályúak mezőnyében a helyosztókra csatlakozott a főverseny bronzérmese, Mészáros is, akinek ezen a napon nem sok szerencséje volt a komlóiakkal. A döntőben Major István – aki ezen a játéknapon szárnyalt – fölényesen, 3-0 arányban győzött, így a II. osztályú aranyérem is Komlóra került. A bronzcsatában Balla alulmaradt, így neki most be kellett érni a 4. hellyel.

A jól sikerült szegedi hétvégén váltakozó formát mutattak játékosaink, Major csak vasárnap játszott kiemelkedően, míg Takács szombaton. Fülöp ritkán kap ki kétszer is a döntőben, most ez belefért, szombaton neki is jobban ment a játék. Ballának a vasárnapja sikerült erősebbre, míg Trecsi még várja még az áttörést komlói színekben, az eredmények tekintetében. Hozzá kell tenni, hogy nagyon közel volt a döntőhöz, de szétlövésben ismét alul maradt.

Távirati stílusban a korábban lezajlott Sopron Kupáról: idén is Steller és Kelemen képviselte a DÖKE Komlót. Steller Józsi kis híján bejutott a 10-es döntőbe, de a csoport harmadikok pótselejtező mérkőzését elvesztette. A vasárnapi osztályos versenyben ugyan a Steller lett a 2. Kelemen a 3. végzett a III. osztályúak között, de mivel két III. osztályú játékos is bejutott a 10-es döntőbe, így most érmet nem kaptak. Mindenesetre örömteli a két aranyérem, már csak állandósítani kellene a jó formákat.  

Forrás: Gyozsán Zoltán szakosztályvezető  
 

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen3854973

Jelenleg az oldalon

10
Online