"Újra egységesedni kíván a pécsi női kosárlabdasport" - jelentette ki Páva Zsolt polgármester szerdán, mivel a két klub, a PEAC-Pécs és a PINKK Pécsi 424 tulajdonosi köre tárgyalásokat folytat ennek érdekében.

Páva Zsolt az egykori PVSK-Dália 1998 februári kupagyőzelmének, és napra pontosan húsz évvel ezelőtti bajnoki sikerének jubileuma alkalmából rendezett ünnepségen azt mondta: az eddigi egyeztetések alapján a két csapat megőrzi identitását, de a közös célok érdekében összefog a jövőben. A polgármester az MTI érdeklődésére a részletekről közölte: a tulajdonosok egyetértenek a korábbi rivalizálás felszámolásának szükségességében. "Rövidebb vagy középtávon" az a cél, hogy Pécs - a régi sikereket felelevenítve - ismét nagyon sikeres legyen a női kosárlabda NB I-ben - tette hozzá.    

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán (PTE-ETK) az egykori csapattagok részvételével megtartott eseményen fénykép- és videó-összeállításokkal, valamint személyes múltidézéssel elevenítették fel azt a dupla győzelmet, amely Rátgéber László mesteredző értékelése szerint elindította a pécsi női kosárlabdasport európai sikereit. Az MTI-hez eljuttatott írásos összegzés szerint a sportág pécsi történelmének egyik legemlékezetesebb sikerét érte el 1998 tavaszán a csapat. A legendás csapatkapitány és irányító, Horváth Judit (1963-1997) tragikus halálát követően a PVSK Sopronból elhódította a Magyar Kupát, és "minden idők legnagyobb érdeklődésével kísért" női kosárlabdadöntőjén 3-1-re legyőzte a Ronchetti Kupát nyert soproni gárdát.    

Iványi Dalma, az egykori Mizo-Pécsi VSK és a PINKK 424 volt irányítója a szerdai eseményen azt mondta: a sikerek titka mindig a csapat volt, a "játékosok meghaltak egymásért a pályán" és közben a legjobb edzőkkel dolgozhattak. Tapasztalatait összegezve úgy fogalmazott: női kosárcsapat "ekkora szeretetet nem kapott a szurkolóktól Magyarországon", mint a Pécs. Az írásos összegzés felidézte azt is, hogy már az első meccsen sikerült elvenniük a soproniak pályaelőnyét, majd a negyedik felvonásban, április 11-én elért 85-78-as győzelemmel szerezték meg a bajnoki címet.    

A sikert Balázs Hajnalka, Zsolnay Gyöngyi, Heller Anita, Iványi Dalma, Hofmann Petra, Donkó Orsolya, Tahi Bernadett, Sztojkovics Éva, Rátvay Anita, Sznezsana Pavlovics, Vilutyte Jolanta, Keller Annamária, Burgmann Bernadett és Szakács Ildikó alkotta játékoskeretet érte el, akikhez fiatalok csatlakoztak - írták.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 092 584 megtekintés

Videó: 48 320 646 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923622

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh