A milliomosok számának gyarapodását és a vagyonkoncentráció fokozódó ütemét mutatta ki a Boston Consulting Group (BCG) piackutató vállalat 2012-es globális tanulmánya.

A világ lakosságának leggazdagabb egy százaléka birtokolja az összesített magánvagyon 39 százalékát és ez az arány az elkövetkező években emelkedni fog, tavaly a dollármilliomosok száma 10 százalékkal 13,8 millióra emelkedett a világon - idézi a BCG tanulmányát a Business Insider üzleti hírportál

Az összesített magánvagyon tavaly 7,8 százalékkal 135 ezer milliárd dollárra emelkedett, a lakosság leggazdagabb egy százaléka ebből 52,8 ezer milliárd dollárt birtokolt.

A legalább 5 millió dolláros vagyonnal rendelkező személyek a világ összesített magánvagyonának egy negyedét, a 100 millió dollár feletti vagyonnal rendelkezők 9,2 százalékát birtokolják.

A BCG szerint a vagyonkoncentráció növekedni fog az elkövetkező években, mivel a tehetősebb rétegek vagyona gyorsabb ütemben emelkedik majd a világ vagyongyarapodásának üteménél, ami az elkövetkező öt évben átlagosan évi 4,8 százalék lesz.

Az ötmillió dollár feletti vagyonnal rendelkezők az elkövetkező öt évben évi 8 százalékos, a 100 millió dollár vagyonnal rendelkezők pedig 9,2 százalékos gyarapodásra számíthatnak.

Forrás: MTI

Kapcsolódó blog bejegyzéseink:

A pénz természete: ezért nő a szegénység

Kattintson ide...

A világ nyolcadik csodája Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 085 159 megtekintés

Videó: 48 315 273 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6922905

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh