Robert Baer, volt CIA tiszt úgy hiszi, hogy Izrael hamarosan meg fogja támadni Teheránt és a konfliktusból az Egyesült Államoknak nem lesz módjában kimaradni.

Robert Baer, volt CIA tiszt szerint, aki 21 évet töltött a közel-keleten, egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy idén ősszel Izrael megtámadja Iránt.

Baer szerint a konfliktusba nyilvánvalóan az Egyesült Államok is bele fog keveredni, veszélybe sodorva a hadsereget és a közel-keleten, sőt azon túl élő amerikaiak életét.

Baer a provokatív hangvételű „Háttér információ” című Los Angelesi rádióműsor vendégeként nyilatkozott. Legfőbb forrásait nem nevezte meg az izraeli támadás tekintetében, de a név szerint említett személyek valamennyien izraeli biztonsági szakemberek, akik a széles nyilvánosság előtt is beszéltek arról, hogy Benjamin Netanyahu, Izrael miniszterelnöke, elszánta magát egy Irán elleni támadásra.

Bear elmondta, „szinte bizonyosra vehető, hogy Netanyahu támadást fontolgat (Irán ellen)… és valószínűleg szeptemberben kerül rá sor, még a palesztin állam megalapítására vonatkozó szavazás előtt. Netanyahu abban reménykedik, hogy sikerül majd az Egyesült Államokat is bevonni a konfliktusba.”

A volt CIA tiszt olyan részletekről is beszélt, mint hogy a támadást „az izraeli légierő Natanz és egyéb nukleáris létesítmények elleni támadással kezdené, hogy megbénítsa az országot. Irán ott viszonozná a támadást ahol tudja: Basra és Bagdad ellen,” szinte kikényszerítve az USA beavatkozását iráni célpontok megtámadásával.

„Az Egyesült Államok már most is azon van, hogy felmérje a potenciális célpontokat Iránban. Amiről itt szó van az egy konfliktus készakarva történő elmérgesítése, kiterjesztése, nem pedig egy előre megtervezett háború, ez pedig egy rémálomba illő forgatókönyv. Az Egyesült Államoknak nincs akkora hadereje a közel-keleten, ami alkalmassá tenné egy ilyen háború lefolytatására. Azt hiszem, hogy egy szakadék szélén állunk.”

Forrás: idokjelei.hu, ynetnews.com Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 634 924 megtekintés

Videó: 48 831 910 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7010578

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh