Két amerikai B-52-es be nem jelentett átrepülést hajtott végre a Kelet-Kínai tenger felett. A Pentagon szerint "szokásos" eljárást hajtottak végre, Kína kormánya eddig nem reagált az esetre.

Két amerikai B-52-es bombázó repült át a Kelet-kínai-tenger felett anélkül, hogy arról értesítették volna Kínát - közölte az amerikai védelmi minisztérium. A Pentagon szóvivője szerint a két amerikai nehézbombázó nem tért el a szokásos eljárástól – számolt be a BBC.

- Műveletet hajtottunk végre a Senkaku-szigetek felett. A megszokott eljárást követtük, ez pedig nem foglalja magába a repülési tervek közlését, ahogyan az előzetes rádióbejelentést és a frekvenciáink regisztrálást sem – tudatta Steve Warren ezredes, aki azt is hozzátette, a két stratégiai bombázó "fegyvertelen" volt, azaz vélhetően nem voltak a rakterükben bombák.

Az ezredes azt is elmondta, hogy a két gép hétfőn szállt fel Guamról és ugyanoda tértek vissza.

A be nem jelentett műveletet egyébként éppen annak a térségnek a légterében hajtották végre – Senkaku-szigetek -, amely Japán és Kína között évtizedek óta feszültségforrás, és az elmúlt időszakban a feszültség csak fokozódott.

Forrás: asiaport.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 643 554 megtekintés

Videó: 48 843 175 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7013013

Jelenleg az oldalon

11
Online

Interreg CE1013 REFREsh