Mindenkinél jobban félnek az ISIS tagjai a kurd női harcosoktól, a Pesmerga amazonjaitól - állítja egy amerikai politikus, és maguk az érintett katonanők is. A terroristák azt hiszik ugyanis, hogy rosszabbul járnak a túlvilágon, ha nők lövik le őket. Sokkal rosszabbul.

Az Iraki és Szíriai Iszlám Állam harcosai között elterjedt az nézet, hogy ha egy nő öli meg őket, akkor megfosztatnak attól, hogy a beígért 72 szűz legyen a társuk a Paradicsomban. Sőt, még attól is, hogy egyáltalán eljussanak oda. Ezt állítja legalábbis Edward Royce, az amerikai képviselőház külügyi bizottságának republikánus elnöke, aki a minap a kurd autonóm terület külügyminiszterével tárgyalt.

A kongresszusi képviselő a New York Post-nak azt mondta: az ISIS harcosai úgy hiszik, ha harcban ölik meg őket, akkor egyből a paradicsomba jutnak. De csak ha férfiak kezétől halnak. Ha viszont a kurd női milicia tagjai küldik őket a másvilágra, akkor más a helyzet. Eleshetnek attól, amit a radikális imámok és szélsőséges csoportok ígérnek nekik. Vagyis a minden, csatában meghalt dzsihádistának járó 72 szűztől a Paradicsomban. Sőt, magától a Paradicsomtól is.

Ezért aztán ahogy nő a kurd női harcosok száma, úgy nő a félelem tőlük az ISIS soraiban - állítja az amerikai republikánus politikus. Aki szerint az amazonok elégedetten számoltak be arról, hogy amikor a kurd hadsereg részeként alakulataik szembe kerültek az ISIS-szel, és megállították annak előrenyomulását, több dzsihádista egység elmenekült előlük. A gépfegyverrel rájuk célzó nők látványa messze volt attól, amit ígértek nekik.

Az egyik női katona, a 27 éves Tekosin is megerősítette ezt az AFP-nek: "Hiszem, hogy az ISIS jobban fél tőlünk, mint a férfiaktól. A harcosai azt hiszik, a pokolra jutnak, ha egy nő kezétől halnak meg."

A nők egyébként négy önálló zászlóaljban harcolnak a kurd hadseregben, ezeknek női parancsnokuk van, ezredesi rangban. Az ISIS viszonya a nőkhöz külön tüzeli a harci kedvüket: iszonyodnak attól, ahogy a nőkkel bánnak, mindenben rájuk kényszerítve az akaratukat, a nikáb viselésétől kezdve a szexuális dzsihádig. Sokan közülük akkor fogtak fegyvert, amikor a családtagjaikat vagy a szomszédaikat megölték a dzsihádisták.

Az ISIS júniusban indított offenzívájával megközelítette az iraki kurd autonóm terület határát, és jazidi kurdok tízezreit késztette menekülésre. Akiknek jelentős részét aztán a kurd katonák hozták le a szindzsári hegyekből, ahol a biztos halál várt volna rájuk. A kurd Pesmerga most nagyszabású offenzívára készül az ISIS ellen, vissza akarja foglalni Moszul városát. Amihez légi támogatást kap az Egyesült Államoktól és Franciaországtól.

A kurd regionális külügyminiszter azonban további segítséget kér Washingtontól - közölte a már említett kongresszusi bizottsági elnök. Falah Musztafa Bakir arra panaszkodott neki, hogy a 190 ezres kurd hadseregnek még mindig nincsenek tankelhárító rakétái és nagy hatótávolságú tüzérségi eszközei, amikre pedig elkerülhetetlenül szüksége volna az ISIS legyőzéséhez.

Forrás: keletport.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 809 772 megtekintés

Videó: 47 974 125 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6888029

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh