A Fehér Ház egy önálló kiberparancsnokságot alakítana ki, amelynek egyaránt felügyelné a támadó és a védelmi műveleteket.

A Reuters információi alapján a legfontosabb változás a jelenlegi helyzethez képest az lenne, hogy az új szervezeti egység már nem tartozna az Amerikai Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Hivatalának (NSA) az irányítása alá. Jelenleg az Amerikai Egyesült Államok Kiberparancsnoksága része az amerikai stratégiai parancsnokságnak, amely felett a felügyeleti jogokat Michael S. Rogers admirális, az NSA első embere gyakorolja.

Amennyiben a módosításoknak köszönhetően a kiberparancsnokság kikerülne ebből a struktúrából, úgy egyenrangúvá válna az olyan egységekkel, mint az Amerikai Egyesült Államok Csendes-óceáni, illetve Központi Parancsnoksága. Ráadásul az amerikai kormány ezzel a lépéssel elismerné, hogy egyre nagyobb jelentőségük van a fegyveres erői kibertevékenységeinek. Emellett lenne még egy fontos jelzés: a támadó és védelmi célú kiberakcióknak a továbbiakban semmilyen közük sem lenne az NSA elektronikus adatgyűjtéseihez.

Az idén már érte kritika a védelmi minisztériumot azzal kapcsolatban, hogy egy kibertámadás esetén nincs világosan meghatározva a parancsnoki lánc. Barack Obama februárban egyharmadával növelte az USA kibervédelmi költségvetését. Az elnök 19 milliárd dollárt kért a kongresszustól a kiberbiztonság garantálására, főképp a Kína és Oroszország elleni védelemre. Obama ezután kiadott egy új irányelvet, amelynek célja, hogy az ország teljesen új módon viszonyuljon az online támadásokhoz és azokra hatékonyabban reagálhasson. Az USA elsősorban azok ellen szeretné megvédeni magát, akik a közigazgatását, az infrastruktúráit vagy más fontos célpontjait támadják.

Forrás: sg.hu / reuters.com Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 681 236 megtekintés

Videó: 48 892 283 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7021666

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh