A kőolaj ára a hétfői közel egy százalékos esés után kedd reggel tovább csökkent a várakozásra, hogy áprilisban tovább nő az amerikai palaolajtermelés.

Kedden, röviddel 9 óra előtt az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 14 cent (0,22 százalék) csökkenéssel, 64,81 dolláron állt. Hétfőn a Brent ára 0,81 százalékkal esett.

Az amerikai kormány energiaügyi tájékoztató hivatalának (EIA) hétfőn közölt előrejelzése szerint áprilisban napi 6,954 millió hordó lesz az Egyesült Államok palaolajtermelése, ami napi 131 ezerrel múlja felül a márciusit.

Az EIA februárban arról jelentett, hogy januárban az Egyesült Államok teljes olajtermelése napi 10,2 millió hordó volt, ami a 70-es évek óta a legtöbb.

A kormányzati szervezet előrejelzése szerint az idei átlagos olajtermelés napi 10,6 millió hordó, jövőre pedig már napi 11,2 millió hordó lesz, és ezzel maga mögé utasítja a jelenleg listavezető Oroszországot.

Az Egyesült Államok épp akkor futtatja fel olajtermelését, amikor a nagy olajtermelők, így Oroszország és az OPEC pont a termelés visszafogásával próbálják emelkedésre késztetni a kőolaj világpiaci árát.

Forrás: vg.hu / MTI

Interreg CE1013 REFREsh

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4612068

Jelenleg az oldalon

2
Online