A közművezetékek cseréjével elkezdődött Komló főútjának, a Kossuth utcának a felújítása. Az autósok ősszel kisebb fennakadásokra számíthatnak, az aszfaltozás jövőre várható.

Folytatódik a komlói útfelújítási program: ezúttal a várost átszelő legfontosabb közlekedési folyosó, a Kossuth Lajos utca került sorra.

A munka az elhasználódott közművezetékek cseréjével kezdődik a Templom tértől Gesztenyés irányába vezető szakaszon. A kivitelező az úgynevezett befűzéses technológiát alkalmazza. Ennek a legnagyobb előnye, hogy nem kell az úttest teljes hosszában munkagödröt ásni, elegendő egy kisebb felbontás a kiindulási akna környékén. Így az autók és a buszok forgalmát sem akadályozza a munka.

„A beruházó Komló Város Önkormányzata, mivel a közművek az önkormányzat tulajdonában vannak. A kivitelező, a Baranya-Víz Zrt. ígérete szerint a mostani közműcsere a hónap végéig be fog fejeződni. A további felújítási munkáknak és az újraaszfaltozásnak pedig tavasszal állnak neki” – vázolta a menetrendet Polics József polgármester.

Az út beruházója a Magyar Közút, az Önkormányzat konzorciumi partner. Az idei évben a Kossuth aknai út mintegy 600 m-es szakaszának felújítása készül el, a városi útszakasz kivitelezése jövőre várható.

Közben az önkormányzat sem tétlenkedik: a betorkolló utcák közül a Templom tér és a Bajcsy-Zsilinszky környéke már készen van, a Szilvás felől érkező Berek utca felújítása pedig egy friss pályázati sikernek köszönhetően jövőre indulhat.

Forrás: Komló Város Önkormányzat