Komlón két helyen is lehet szavazni az előválasztás első fordulójában indulókra. A Béke Hotel kerthelyiségében és Körtvélyesben a Nagyszántó utca 1-ben várják a szavazókat.

A Baranya 2-es választókörzetben – melynek Komló is része – a 2022-es országgyűlési választáson való indulásért Dr. Szakács László (DK) és Dr. Keresztes László Lóránt (LMP) méreti meg magát. A kettőjük közül kikerülő győztes indul a 2022-es országgyűlési választáson a Fidesz jelöltje ellen.

A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd közössége úgy döntöttek, hogy közösen indulnak a 2022-es országgyűlési választáson, a közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltet és egyéni képviselőjelölteket előválasztáson választják meg.

A 2021. évi előválasztás első fordulójára 2021. szeptember 18-26. között, második fordulójára október 4-10. között kerül sor.

Az előválasztáson több jelölt indul, mind a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölti pozícióért, mind az egyes választókerületek közös képviselőjelölti pozíciójáért. Minden választó egy miniszterelnök-jelöltre, és a saját választókörzetének egy országgyűlési képviselőjelöltjére adhatja le a voksát.

Az előválasztáson minden magyar állampolgár szavazhat, akinek magyarországi állandó bejelentett lakhelye van.

A szavazóhelyiségekben megjelenő szavazóknak igazolniuk kell magukat fényképes igazolvány felmutatásával, valamint be kell mutatni érvényes lakcímigazolványukat, amellyel igazolják, hogy melyik választókerülethez tartoznak. Mindenki csak a saját állandó lakcíme szerinti választókerület jelöltjeire szavazhat, és mindenki csak ott szavazhat egyéni jelöltre, ahol lakcíme szerint él.

Aki olyan helyen lévő szavazóhelyiségbe megy szavazni, ami a saját választókerületében van, az kettő szavazólapot kap: egyet a miniszterelnök-jelöltek neveivel, és egy másikat a helyi egyéni jelöltek neveivel. Mindkét lapon maximum 1-1 főt választhat ki.

Az előválasztáson egyaránt lehet majd szavazni személyesen, az egyes választókerületek kijelölt választási pontjainál, továbbá az interneten is.

Az előválasztás első fordulójára – ahol egyéni országgyűlési képviselőjelöltekre és miniszterelnök-jelöltre is lehet szavazni – szeptember 18-tól, szombat 9:00 – szeptember 28-ig kedd, 20:00: óráig kerül sor.

Frissítés: Miután az előválasztás indulását követően külső támadás érte annak informatikai rendszerét, ezért az Országos Előválasztási Bizottság úgy döntött, hogy az előválasztás első fordulóját két nappal, vagyis szeptember 28-án 20 óráig meghosszabbítja.

Az előválasztás második fordulója – ahol miniszterelnök-jelöltre lehet szavazni, ha az első fordulóban egyetlen jelölt sem szerzi meg a szavazatok 50%-át – október 4., hétfő, 9:00 – október 10., vasárnap, 20:00 óráig tart.

További információk az előválasztás honlapján találhatók: elovalasztas2021.hu