A hagyományoknak megfelelően az év utolsó versenyére Budapesten, a Csokonai Művelődési Központban került sor. A Testvériség csapatának rendezésében a Tízek Bajnoksága és a Palota Kupa szép serlegei várták a versenyzőket. A két mezőnyt összeadva, 57 gombozó állt az asztalokhoz. A DÖKE Komló csapatából Szendrey és Fülöp kvalifikálta magát a Tízekre, de az egyéni ranglistát vezető Elemér munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudott eljönni. A Palota Kupára Trecskó János és Gyozsán Zoltán nevezett Baranyából.

A Tízek bajnokágán Szendrey nagyon jól kezdett, az első 4 mérkőzésen 3 győzelmet és 1 döntetlent aratva jelentkezett be az élbolyba. A későbbiek folyamán jött egy kisebb hullámvölgy, de a végén ismét beindult a pontgyártás, jöttek a gólok és a győzelmek. Az utolsó fordulóban azonban már nem Tibi kezében volt a döntés. Sporteseményre nem illő módon megakadt egy mérkőzés az utolsó fordulóban, melynek vége hosszas huzavona után újrajátszás lett. A képlet egyszerű volt, ha döntetlen ennek a mérkőzésnek az eredménye vagy Horváth nyer, akkor Szendrey az első. Nem így lett, Szatmári győzött, aki így elnyerte a Tízek Bajnoka címet, Szendrey Tibor ezüstérmes lett.

A Palota Kupán osztályos versenyek voltak. A II. osztályúak között Trecskó egészen jól játszott, csoportját veretlenül megnyerte. A legjobb 8 között Nagy Dániel ellen egy hibán nem tudott túllépni, és megszakadt a remek sorozat. A folytatásban a helyosztókon a 6. helyen végzett a 17 fős mezőnyben Jani. Némiképp csalódott volt új igazolásunk, mivel ebben a mezőnyben neki volt a 2. legtöbb ranglista pontja, joggal várt magától ennél jobb eredményt. Ellenkező pályát futott be a III. osztályúak mezőnyében Gyozsán. A 14 fős mezőnyben ranglista pontjai alapján utolsó előtti helyen állt komlói szakosztályvezető, és hullámzó teljesítményt nyújtott. Jó kezdés után visszaesett, amikor pedig már lemaradt a továbbjutásról, akkor aratott két győzelmet, az egyiket a végső győztes Serák ellen. Gyozsán a 4-es döntőbe nem került be, a helyosztókon szintén a 6. helyre futott be.

Jó hangulatúnak is nevethettük volna ezt a versenyt, ha nem történik a fentebb említett botrány… Az eredményességet tekintve igazán értékes volt Szendrey ezüstérme, míg Trecskó kevésbé, addig Gyozsán jobbára örült a 6. helyének a saját mezőnyében. A verseny végén átadásra kerültek a csapatbajnoki serlegek. Kivételes alkalom volt ez, hiszen az NB I és NB II mezőnyében is dobogóra szólították a DÖKE Komló tagjait. Szendrey és Trecskó az élvonal ezüstszínű serlegeit, Gyozsán pedig a másodosztály bronzszínű serlegeit vehette át. Mindent egybevetve sikeres szezon volt az idei, sikeresebb, mint az előző – az előrelépés egyértelmű. Nem kérdés, hogy ezen a fejlődő úton kell tovább haladni a következő szezonban, nem titkolt célunk az NB I-ben a bajnoki cím, az NB II-ben pedig a bronzérem megismétlése.

Forrás: Gyozsán Zoltán szakosztályvezető