Elindítja e-mobilitás szolgáltatását és a kapcsolódó országos elektromos töltőállomás-hálózat telepítését a NKM Nemzeti Közművek Zrt.

Az MTI-hez eljuttatott csütörtöki tájékoztatás szerint a Nemzeti Közművek stratégiai célkitűzése, hogy a hazai e-mobilitás meghatározó szereplőjévé váljon országos töltőhálózatával. A társaság a publikusan kihelyezett töltőkön kívül meghatározó szerepet kíván betölteni az üzleti és az otthoni töltések piaci szegmensében is.   

A települési önkormányzatokkal együttműködésben az év végéig jelentős számú e-töltőt szeretnének telepíteni, így hamarosan az egész országot lefedő hálózat jöhet létre - idézi a közlemény Kóbor Györgyöt, az NKM elnök-vezérigazgatóját. Hozzátette, bár Magyarországon főleg vállalatok vásárolnak elektromos autót, mégis a töltések 80-85 százaléka otthon vagy mélygarázsokban történik, 5 százaléka villámtöltőkkel az autópályákon és a gyorsforgalmi utakon, a többi közterületen.   

A Nemzeti Közművek kulcsrakész projektek keretében töltőtelepítést, üzemeltetést, karbantartást és operátorként e-mobilitás szolgáltatást kínál üzleti ügyfelei számára.   

Az országosan épülő elektromos töltőállomás-hálózat eredményes működésének jó alapot nyújt a már meglévő non-stop 24 órás ügyfélszolgálati, call center működés, a Nemzeti Közművek ügyfélszolgálati irodáinak országos jelenléte, áramszolgáltatójának jelentős villamos energia elosztói és szolgáltatói tapasztalata, valamint a villamos berendezések telepítésében, üzemeltetésében, karbantartásában, illetve a villamos energia kereskedelemben való jártasság - hangsúlyozta az NKM.   

A Nemzeti Közművek mobilitási üzletága a CNG (sűrített földgáz) mellett elektromos töltőállomás-hálózattal is kibővül - áll a közleményben.

Forrás: MTI